Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Bank of America: Η διάλυση της Ευρωζώνης θα έπληττε τη Γερμανία

Τα γερμανικά προϊόντα θα γίνονταν κατά πολύ ακριβότερα

Επί του παρόντος ένας τέτοιος κίνδυνος, διάλυσης της Ευρωζώνης, είναι πολύ λιγότερος πιθανός από ό,τι προ διετίας, λόγω ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας
Eάν διαλυόταν η Ευρωζώνη, το νέο μάρκο θα ανατιμόταν κατά 15% και αυτό θα είχε συνέπειες στις γερμανικές εξαγωγές, αφού τα γερμανικά προϊόντα θα γινόταν κατά πολύ ακριβότερα, σύμφωνα με έκθεση της Bank of America, η οποία δημοσιεύεται στoν γερμανικό Τύπο (εφημερίδα Die Welt, περιοδικό Focus).

Βέβαια, όπως αναφέρεται, επί του παρόντος ένας τέτοιος κίνδυνος, διάλυσης της Ευρωζώνης, είναι πολύ λιγότερος πιθανός από ό,τι προ διετίας, λόγω ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας.
Ένας νέος κίνδυνος θα μπορούσε όμως να εμφανιστεί από τη Γαλλία, διότι η Μαρίν Λεπέν επιθυμεί την έξοδό της από την Ευρωζώνη και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έχανε μια από τις σημαντικότερες οικονομίες της, ενώ η διάλυσή της θα καθίστατο εκ νέου πιθανή.
Σε περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης, τα νομίσματα των χωρών της νότιας Ευρώπης θα υποτιμούνταν και αυτό θα σήμαινε ότι το γερμανικό μάρκο θα γινόταν κατά 40% ακριβότερο έναντι αυτών, επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης, οι οποίοι εκτιμούν όμως ότι η Γαλλία θα μπορούσε να ωφεληθεί από την υποτίμηση, αφού το νέο γαλλικό φράγκο θα υποτιμάτο κατά 5%, κάτι το οποίο θα βοηθούσε τις εξαγωγές της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Πρώτο Θέμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)