Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Άναψε το «πράσινο φως» για τις συλλήψεις βουλευτών

Αφορμή οι επιθέσεις στους πάγκους μικροπωλητών από βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Εγκύκλιο προς τις εισαγγελίες και τα αστυνομικά τμήματα της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, καλώντας τα αρμόδια όργανα να συλλαμβάνουν τους βουλευτές που προβαίνουν σε αυτόφωρα κακουργήματα, για τα δε πλημμελήματα επισημαίνει «να τους εμποδίζουν με τα συνήθη αποτρεπτικά μέτρα» και να σχηματίζουν άμεσα δικογραφίες σε βάρος τους.

Στην ουσία ο κ. Τέντες ξεκαθαρίζει το νομικό τοπίο που ισχύει για τις περιπτώσεις «δίωξης» βουλευτών, με αφορμή τις επιθέσεις στους πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών από βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η Εισαγγελία ξεκαθαρίζει, επίσης, πως «είναι αυτονόητο ότι η κατά τα ανωτέρω οριοθέτηση της μεταχειρίσεως των βουλευτών, αφορά τους βουλευτές οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος και για οποιαδήποτε αξιόποινη συμπεριφορά».

Διαβάστε εδώ τη εγκύκλιο του Αρείου Πάγου

http://www.newsbeast.gr/
Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
αυτή η εγκύκλιος είναι μεγάλο βήμα για την δικαιοσύνη και την εφαρμογή του Συντάγματος όπου αναφέρει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες μπροστά στον νόμο είναι ίσοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)