Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Πάνω από 29.000 οι νεκροί από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία

Στην πλειοψηφία τους άμαχοι

Περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τη βία στη Συρία από τα μέσα Μαρτίου του 2011 που ξεκίνησε η εξέγερση κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ως την Τετάρτη (19 Σεπτεμβρίου) τουλάχιστον 20.755 άμαχοι, 1.148 λιποτάκτες και 7.095 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε ολόκληρη τη Συρία από τότε που ξέσπασε η εξέγερση», διευκρίνισε ο διευθυντής του παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα, πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν, σημειώνοντας ότι με αυτούς ο συνολικός απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε περισσότερους από 29.000 σε περίπου 18 μήνες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στον αριθμό των αμάχων, το παρατηρητήριο λαμβάνει υπόψη αυτούς που πήραν τα όπλα κατά του καθεστώτος. Αντιθέτως σε αυτόν δεν περιλαμβάνονται οι χιλιάδες άμαχοι που έχουν συλληφθεί χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και που φέρεται ότι έχουν πεθάνει στη φυλακή, πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

«Επίσης υπάρχουν εκατοντάδες πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί, τα οποία έχουν εντοπιστεί σε διάφορα μέρη της χώρας», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι και ο αριθμός των νεκρών στους κόλπους των κυβερνητικών δυνάμεων πιστεύεται ότι είναι πιο υψηλός από αυτόν που έχει ανακοινωθεί, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους δεν δημοσιοποιούνται.

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)