Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«Μην προκαλείτε τους δικαστές»

Πυρά στον Ευάγγελο Βενιζέλο από την πρόεδρο των δικαστών και εισαγγελέων

Την αντίθεσή της στην αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου ότι το Σύνταγμα απαγορεύει την απεργία στους δικαστικούς εκφράζει η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου και του ζητά να μην προκαλεί.

«Αντί η Κυβέρνηση να προσπαθήσει να εξευρεθεί λύση και να αποκατασταθεί η ηρεμία στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης, προκαλεί ακόμα περισσότερο, με τις δηλώσεις αρχηγού κόμματος, συμμετέχοντος στην Κυβέρνηση. Ο κ. Βενιζέλος επικαλείται το επιχείρημα ότι οι διακοπές συνεδριάσεων των δικαστηρίων συνιστούν μορφή απεργίας, που, ως προς τους δικαστικούς Λειτουργούς, απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Γνωρίζει και αποσιωπά ότι οι κινητοποιήσεις των δικαστών αποτελούν απλώς και μόνο απάντηση στην επιμονή της Κυβέρνησης για νέες μειώσεις των αποδοχών τους, σε συνολικό ποσοστό άνω του 50% ή και 60%, μειώσεις που αναμφίβολα συνιστούν παραβίαση του άρθρου 88 παράγραφος 2 του Συντάγματος, με το οποίο ρητά προστατεύονται οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών» αναφέρει η κ. Θάνου.

«Παρόμοιες δηλώσεις δημιουργούν ευλόγως την εντύπωση, ότι η Κυβέρνηση θεωρεί, ότι εκείνη μεν δικαιούται κατά περίπτωση και κατά τρόπο αυθαίρετο να παραβιάζει το Σύνταγμα, καθώς και ότι ουδείς δικαιούται να αντιδρά» κατέληξε η πρόεδρος της Ένωσης.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
μετά από τρία χρόνια φορολογικών μέτρων, μειώσεων μισθών και συντάξεων τώρα ξύπνησε η κυρία Χριστοφίλου; Τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχει το Σύνταγμα της Ελλάδος; και ότι παραβιάζεται συστηματικά από τις κυβερνήσεις και τους νόμους που επιβάλλει η Τρόικα και αποδέχεται η πουλημένη συγκυβέρνηση των τριών. Τώρα θυμήθηκαν να πάρουν θέση όταν θίχτηκαν τα οικονομικά τους συμφέροντα; Τόσες προσφυγές έχουν γίνει στην δικαιοσύνη από πολίτες, οργανισμούς και σωματεία και οι Δικαστικοί εκδίκαζαν τις υποθέσεις υπέρ της πολιτείας και των μέτρων λιτότητας και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού. 
Κυρία Χριστοφίλου βρίσκεστε και εσείς μέσα στους αντιπαραγωγικούς δημόσιους υπάλληλους, στους τεμπέληδες Έλληνες, στους μαλα@@ες που αντιδρούν όπως θα έλεγε και ο κύριος Πάγκαλος, επίσης όσο ο κύριος Βενιζέλος είχε το θράσος να ψεύδεται και να φωνάζει μέσα στην Βουλή και κανείς δεν τον σταμάτησε, φυσικό είναι να έχει αποθρασυνθεί τόσο που προσπαθεί να πείσει ότι είναι παράνομη η απεργία των δικαστικών.
Τρώτε από τους καρπούς που σπέρνατε  τόσο καιρό, αλλά και εσείς κύριοι δικαστές δεν σκεφτήκατε ότι όταν ο γείτονας αυτοκτονεί κάποια στιγμή και το δικό σας παιδί θα αυτοκτονήσει; Ή νομίζατε επειδή η κυβέρνηση σας έχει ανάγκη για να υποστηρίζετε αυτά τα μέτρα θα σας έκαναν και την χάρη να μην σας αγγίξουν.
Το ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία το γνωρίζουμε και αυτό παλεύεται στις εκλογές αλλά το ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη οφείλεται σε εσάς κύρια Χριστοφίλου και στα μέλη σας, εσείς είστε από τους πλέον υπεύθυνους για την κατάντια της χώρας μας, εσείς δώσατε το παράνομο δικαίωμα να ενεργούν οι πολιτικοί μας με αυτό τον τρόπο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)