Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

''The κόπανοι'' επέστρεψαν!

Κι ενώ τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια επιδίδονται σε ένα μπαράζ μετάδοσης τουρκικών τηλεοπτικών σειρών και επαναλήψεων των παλιών ελληνικών, ο Alpha έκανε την κίνηση ματ: Κάθε απογευματάκι προβάλλει ελληνική ταινία από τις επικές cult των 80’ς με Ψάλτη, Γαρδέλη, Μιχαλόπουλο και τα υπόλοιπα είδωλα. Δε μιλάω ειρωνικά, τα εννοώ 100%.
Η αρχή έγινε φυσικά με το «Βασικά καλησπέρα σας», μετά ακολούθησε η «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», χθες το «Κλεφτρόνι και τζένλεμαν» και πάει λέγοντας. Φυσικά περιμένω με αγωνία να δείξει την ταινία που σημάδεψε τα παιδικά μου χρόνια: The κόπανοι. Ίσως το κορυφαίο δημιούργημα της μεταπολίτευσης. Ίσως το έπος που δεν μπορεί να ξεπεράσει ούτε ο Κρίστοφερ Νόλαν στα καλύτερά του.
Ως τότε, θα βλέπουμε εκδοχές της ταινίας με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Πιο βλάκες. Πιο ατάλαντους. Πιο κόπανους. Που μαζεύονται στο Μαξίμου, μιλάνε δύο ώρες και καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πρέπει να ξαναμαζευτούν.
Όσοι δεν καταλάβατε, δείτε αυτό το βίντεο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)