Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ


ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ
ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Επιτ. Καθηγητού  Θεολόγου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Δ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κοράνιο
«Όταν συναντάτε τους απίστους φονεύετε και κα­τασφάζετε, συγκρατούντες στερεά τα δεσμά τού αιχμα­λώτου» (Κεφ. 47, 4).
Ευαγγέλιο
«Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν απαρνησάτω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι» (Μάρκ. 8, 34). 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Ίσως να κατηγορηθώ ότι ασχολούμαι με τα παραμύθια τον Κορανίου. Αλλά απαντώ. Ο πεπτωκώς κόσμος στηρί­χθηκε στον μύθο  ψεύδος του διαβόλου και αφού το επίστευσε έπεσε...Έτσι και η παρούσα «κόλαση» της ανθρω­πότητας στηρίζεται στους διαφόρους μυθοπλάστες της ιστορίας και της ζωής που εξαπατά τους αφελείς σε όλα τα ζητήματα  προβλήματα με την έμπνευση τού διαβόλου. Ο αγώνας τού Ορθοδόξου χριστιανισμού είναι να απομυθο­ποιήσει και αποκαλύψει τις καλοστημένες απάτες τού δια­βόλου, που είναι οι διάφορες ψευδό-θρησκείες και ψευδό-φιλοσοφίες δημιουργήματα των ανθρώπων με την επήρεια τού πονηρού. Ο Απ. Παύλος είναι κατηγορηματικός επ' αυτού: «Και από μεν την αλήθεια θα αποστρέψουν την ακοή τους, θα εκτραπούν και θα παρεκτραπούν προς τους μύ­θους» (Β ' Τιμόθ. 4, 4).
Η κάθε αίρεση τού χριστιανισμού είναι εκτροπή και απομάκρυνση από την Αλήθεια που είναι ο Χριστός, προς το ψεύδος και την ακαταστασία. Αυτήν την πάλη έκανε και ο Ορθόδοξος χριστιανισμός της Αποστολικής και μετα-αποστολικής περιόδου με τις γνωστικές  μαγικές αιρέσεις και τις διάφορες μυθοπλασίες τους, την «ψευδώνυμο γνώ­ση», όπως τη χαρακτηρίζει ο Απ. Παύλος (Α Τιμοθ. 6, 20).
Σ' αυτό το επίπεδο «της ψευδωνύμου γνώσεως» κινείται και το Κοράνιο. Και για παράδειγμα στο κεφ.16,20 πού λέ­γει: «Οι θεοί τους οποίους επικαλούνται (σ.σ. οι ειδωλολά­τρες), δεν μπορούν να δημιουργήσουν κάτι, αλλ' εδημιουργήθηκαν απ' αυτόν». Δηλαδή ο αληθινός Θεός εδημιούργησε τους ψευδοθεούς της ειδωλολατρείας. Αυτοί όμως οι ψευδοθεοί της ειδωλολατρείας δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας των ανθρώπων και παράγωγα των παθών των ανθρώπων λόγω της ανήθικου ζωής των; «Διότι» όπως λέ­γει η Αγία Γραφή «η αρχή της πορνείας είναι η επινόηση των ειδώλων» (Σοφία Σολομώντος κεφ. 14, 12). Αλλά το άκρον άωτον της μυθολογίας είναι αυτό που λέγει το Κο­ράνιο στο κεφ. 16, 6 ότι η έλευση τού Μωάμεθ είχε προφητευθεί από τον Χριστό!! Ιδού λοιπόν, τι γράφει: «Ο δε Ιη­σούς υιός της Μαριάμ είπε προς τον λαόν του·Ω υιοί Ισραήλ! εγώ είμαι απόστολος τού Θεού που εστάλη προς εσάς, όπως επικυρώσω την πριν από μένα αποσταλείσα Πε­ντάτευχο και σας ευαγγελίσω (σ.σ. προφητεύσω) την έλευση άλλου αποστόλου μετά από μένα, τού οποίου το όνομα είναι Αχμέτ (σ.σ. Μωάμεθ). Και όταν έδειξε σ' αυτούς ο Ιη­σούς διάφορα φωτεινά σημεία έλεγαν (σσ. οι Εβραίοι) αυτά είναι καθαρή μαγεία». Και ο μεταφραστής Γ. Πεντάκης ση­μειώνει: «Οι Μωαμεθανοί διατείνονται, ότι ο Ιησούς Χρι­στός προείπε την έλευση τού Μουχάμμαδ, Αχμέτ τού περικλυτού (ένδοξου)· "Εάν δεν απέλθω, ο Παράκλητος (σ.σ. το Άγιον Πνεύμα) δεν θα έλθει σε σας, εάν δε υπάγω θα στεί­λω αυτόν σε σας" (Ιωάννου 16, 7).Θεωρούν δε ότι η λέξη Παράκλητος, δια της οποίας εννοείται η επιφοίτηση τού Αγίου Πνεύματος δεν είναι παρά διαστροφή της λέξεως Περικλντός(ένδοξος), που επινοήθηκε από τους μη αξιόπι­στους χριστιανούς»!!! (Τα θαυμαστικά και οι υπογραμμί­σεις δικές μου).
Επί πλέον δε οι Μωαμεθανοί διατείνονται ότι η πίστη τους είναι οικουμενική με την σύγχρονη έννοια τού Οικου­μενισμού που επιδιώκει την ισοπέδωση των θρησκειών. Ιδού τι γράφει το Κοράνιο κεφ. 42, 11 «Ώρισε για θρη­σκεία, που εσύστησε στον Νώε και που σου την απεκάλυψε, ω Μωάμεθ, συνιστώντας δε αυτήν στον Αβραάμ, στον Μωϋσή και Ιησού, λέγοντας διατηρήσατε την θρησκεία αυτή, μη διαχωρισθείτε σε αιρέσεις. Είναι αφόρητο στους πολυθεϊστές».
Αλλά προ πάντων η θρησκεία τού Κορανίου είναι αποκρουστέα γιατί η πεμπτουσία της ηθικής της διδασκαλίας είναι η βία και ο ιερός πόλεμος (Τζιχάντ), η υποτίμηση της γυ­ναίκας, τα χαρέμια, η πολυγαμία των ανδρών, τα εύκολα δια­ζύγια εις βάρος των γυναικών, η δουλεία και η διαινώνισή της σε ανθρώπους που δεν θέλουν να ασπασθούν τον Μουσουλμανισμό και με ένα λόγο ο θρησκευτικός φασισμός. Η ιστορία τού Μωαμεθανισμού είναι γεμάτη από εγκλήματα κατά των ανθρώπων και κατά τού πολιτισμού. Ας είναι για παράδειγμα ο εμπρησμός της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης με τους 500 χιλιάδες τόμους βιβλία το 638 μ.Χ. από τους νεο­φώτιστους Άραβες μωαμεθανούς.
Αλλά αφού έτσι έχουν τα πράγματα με τον Μωαμεθανι­σμό πως έρχονται μερικοί από τους ημετέρους θεολόγους και μεγαλόσχημους κληρικούς, Οικουμενιστές, οι οποίοι θέλουν να εξισώσουν τον Μωαμεθανισμό με τον ορθόδοξο Χριστιανισμό; Ενώ ο Μωαμεθανισμός κατά τον ιερόν Δα­μασκηνό είναι μία χριστιανική αίρεση (η 101η βλέπε έργο του «Περί αιρέσεων») πως έρχονται Οικουμενιστές να συζη­τήσουν ζητήματα πίστεως και ηθικής με τους Μουσουλμά­νους που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με το Ευαγγέλιο;
Είναι φανερό ότι στη λογική γίνεται σύγκριση με τα όμοια και όχι με τα ανόμοια.Όταν όμως εκ των προτέρων το Κο­ράνιο απορρίπτει την Θεότητα τού Κυρίου ημών Ιησού Χρι­στού και την διδασκαλία της Αγίας Τριάδος τι είδους διάλο­γος μπορεί να γίνει; Τι είδους διάλογος μπορεί να γίνει με έναν λογικό άνθρωπο και με ένα τρελλό; Μπορεί ένας λογι­κός άνθρωπος να κοιμηθεί στο ίδιο δωμάτιο με έναν τρελλό; Άλλο τόσο μπορεί να γίνει διάλογος με τους Μωαμεθανούς. Ιδού λοιπόν το παράδειγμα: Γράφει το Κοράνιο στο κεφ. 5 και στιχ. 116 και 117: «Και είπε ο Θεός προς τον Ιησούν, υιό της Μαριάμ είπες ποτέ συ στους ανθρώπους «Θεωρήσατε εμένα και την μητέρα μου για Θεό αντί τού μόνου Θεού;» Όχι μα την δόξα σου, αποκρίθηκε ο Ιησούς πως μπορούσα να πω ό,τι δεν είναι αληθές, εάν έλεγα τούτο, συ δεν ήθελες το γνωρίζει; Συ εγνώρισες τα τού βάθους της καρδίας μου, και εγώ δεν γνωρίζω τα βάθη της δικής σου (καρδίας) διότι συ γνωρίζεις τα άδηλα και τα κρύφια». 117. «Εγώ δεν εδίδαξα σ' αυτούς παρά τις εντολές σου. Λατρεύετε το Θεό, τον Κύριο και δικό μου και δικό σας. Ενόσω ευρισκόμουνα στη γη μπορούσα να μαρτυρήσω ενα­ντίον αυτών (σ.σ. των διδασκαλιών για την θεότητα του) τώρα όμως με επήρες κοντά σου, συ ο ίδιος είδες τα πάντα και είσαι μάρτυς των πάντων».
Τα παραπάνω βλάσφημα και άλλα θα καταδειχθούν λε­πτομερώς στο α’ μέρος τού παρόντος βιβλίου.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως που απασχολεί διαχρονι­κά την ανθρωπότητα είναι η βαρβαρότητα που στηρίζεται στην βία, τον φασισμό και την εκμετάλλευση των αδυνάτων. Η Ορθοδοξία παλαιά με προπύργιο το Βυζάντιο ανταπεξήλθε νικηφόρως κατά τού Μωαμεθανικού βαρβαρισμού. Από την στιγμή όμως που ενώθηκε η Μουσουλμανική βαρ­βαρότητα με την φραγκική και με την απιστία και την προ­δοσία των τελευταίων ηγεμόνων τού Βυζαντίου είχε σαν αποτέλεσμα την κατάλυση της Βυζ. Αυτοκρατορίας. Ας μη λησμονούμε ότι πάντοτε οι αιρέσεις, έστω και αν αντιμάχο­νται μεταξύ των μπροστά στην κατάλυση της αληθείας συμ­μαχούν. Ας είναι για παράδειγμα η υποστήριξη που έλαβαν οι νεοφώτιστοι Μωαμεθανοί Άραβες από τους Μονοφυσί­τες χριστιανούς της Συρίας, Παλαιστίνης και Αιγύπτου που εξ αιτίας τους εξαπλώθηκε ο Μωαμεθανισμός μέσα σε 50 έτη από την Μέκκα μέχρι το Γιβραλτάρ.
Το ίδιο ακριβώς επιδιώκει σήμερα η παναίρεση τού Οικουμενισμού με την «Νέα Εποχή» και την «Νέα Τάξη πραγμάτων». Το δόγμα δε της βαρβαρότητος στηρίζεται στην απάνθρωπη αρχή «Homo Homini lupus» (Άνθρωπος προς άνθρωπον είναι λύκος) που είναι συγγενές με το δόγ­μα τού Καλλιγούλα. «Οι βασιλείς είναι θεοί, οι δε λαοί αγέ­λες κτηνών» και το δόγμα τού πατέρα τού αναρχισμού Μαξ Στίρνερ «Ό,τ ι επιδιώκω τούτο είναι δίκαιο, και ό,τι θέλω να έχω τούτο είναι καλό». Αντιθέτως δε οι σώφρονες άνθρωποι και οι χριστιανοί πιστεύουν στο «Homo homini sacra res» (άνθρωπος προς άνθρωπο πράγμα ιερό) που είναι συγγενές με το δόγμα της Αγίας Γραφής ότι ο άνθρωπος είναι δημιουργημένος κατ' εικόνα Θεού και ομοίωσιν» (Γεν. 1, 26), και το τού Μ. Βασιλείου που λέγει: «Άνθρωπος είμαι και τυγχάνω να είμαι κτίσμα τού Θεού, και Θεός κατ' εντολήν (χάριν) τού Θεού».

Με αγάπη Χριστού
Δημήτριος Αθανασόπουλος Θεολόγος  Επ. καθηγητής

Υ.Γ. Τα διάφορα κείμενα στο βιβλίο μεταφράστηκαν στη Δημοτική γλώσσα.
Έγραψα την 30η Ιουνίου 1993 ημέρα της εορτής των Αγίων Πατέρων.
 ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ἀντιαιρετικὸν Ἐγκόλπιον    www.egolpion.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)