Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγαλώνει το χάσμα πλούσιων και φτωχών στη Γερμανία


Τεράστιες ανισότητες διαπιστώνει η γερμανική κυβέρνηση

Αυξάνεται συνεχώς ο ιδιωτικός πλούτος των Γερμανών, η περιουσία του κράτους μειώνεται ενώ οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα προσχεδίου νέας έκθεσης της γερμανικής κυβέρνησης για τη φτώχεια και τον πλούτο στη Γερμανία, που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια, η καθαρή περιουσία των Γερμανών αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Το προσχέδιο της έκθεσης καταγράφει επίσης σημαντικές μισθολογικές ανισότητες. Την στιγμή που τα ανώτερα και ανώτατα εισοδήματα αυξάνονται, στο κάτω 40% των μόνιμα απασχολούμενων διαπιστώνονται σημαντικές απώλειες στο καθαρό εισόδημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έκθεση, μόνο μεταξύ της πενταετίας 2007-2012 ο ιδιωτικός πλούτος αυξήθηκε κατά 1,4 τρις ευρώ. «Στο 10% των πλουσιότερων νοικοκυριών ανήκει το 50% και πλέον του συνολικού πλούτου».

«Αυτή η μισθολογική εξέλιξη πλήττει το αίσθημα δικαίου του πληθυσμού», τονίζεται στην έκθεση.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
φαίνεται οι Γερμανοί κλέβουν και φοροδιαφεύγουν για να αυξηθεί ο ιδιωτικός πλούτος αλλά και να μειωθεί  η περιουσία του κράτους. Καιρός να ασκήσουν στον Γερμανικό λαό φοροεπιδρομή για να αντισταθμίσουν όπως και στην χώρα μας την αναλογία της περιουσίας του λαού με του κράτους. Θεωρούμε ότι είναι θέμα χρόνου να γυρίσει μπούμερανγκ  η οικονομική κρίση στον Γερμανικό λαό και να βιώσουν παρόμοιες καταστάσεις σαν της χώρας μας. Ευχόμαστε τα τσιράκια της Νέας Τάξης να εφαρμόσουν άμεσα την ίδια καταστροφική  πολιτική όπως στην Ελλάδα, ας βιώσουν και οι Γερμανοί την Ελληνική πραγματικότητα ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)