Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Καζακστάν: το ουράνιο και το σχέδιο «Τέλος του Κόσμου»

 Καζακστάν: το ουράνιο και το σχέδιο «Τέλος του Κόσμου»

Η κατάσταση στο Καζακστάν, έναν από τους κύριους παραγωγούς ουρανίου στον κόσμο, είναι πιθανό να έχει αντίκτυπο στην πυρηνική βιομηχανία, αλλά και στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η παρούσα κρίση στο Καζακστάν – και είναι αρκετά σοβαρή για να έχει ξεκινήσει ένα μυστικό ρωσικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης – έχει ήδη άμεσο αντίκτυπο στις τιμές του ουρανίου. Το Καζακστάν είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς ουρανίου στον κόσμο με σχεδόν το 40% της παγκόσμιας παραγωγής.

Οι μετοχές της Kazatomprom, της μεγαλύτερης εγχώριας επιχείρησης, μειώθηκαν κατά 11% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ταυτόχρονα, οι τιμές του ουρανίου έχουν αυξηθεί κατά 8% στις διεθνείς αγορές, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει ένα σχέδιο για τη χορήγηση της πράσινης ετικέτας στην πυρηνική βιομηχανία.

Το Καζακστάν είναι μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγέων πετρελαίου και φυσικού αερίου εκτός από σημαντικός παραγωγός ουρανίου. Η απόφαση της κυβέρνησης του Καζακστάν να άρει τις επιδοτήσεις για την τιμή του ΥΦΑ στο πλαίσιο της άρσης ορισμένων επιδοτήσεων έχει δημιουργήσει μια μεγάλη γεωστρατηγική κρίση.

Η εξουδετέρωση του διαδικτύου και των δικτύων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα κρυπτονομίσματα και τις επικοινωνίες και καταδεικνύει την ύπαρξη προηγμένων δυνατοτήτων κυβερνοπολέμου.

Η χαοτική αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους από το Αφγανιστάν μετά από μια δοκιμασία σχεδόν δύο δεκαετιών έχει αποδυναμώσει τη νότια πλευρά του ΟΣΣΑ (Οργανισμός Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας) και ιδιαίτερα του Τατζικιστάν. Αλλά ο πρωταρχικός στόχος φαίνεται να είναι το Καζακστάν. Οι Ρώσοι θεωρητικοί του Gibridnaya Voyna περίμεναν τον αντίπαλο κατά μήκος ενός άξονα που εκτείνεται από τη Σκανδιναβία μέχρι την Κριμαία, αλλά φαίνεται ότι ο υβριδικός πόλεμος του αντίπαλου που βασίζεται στο δημιουργικό χάος έχει φτάσει στο πιο στρατηγικό σημείο.

Αυτό εξηγεί τη ρωσική αντίδραση, μια από τις πιο αποφασιστικές που έχουν παρατηρηθεί ποτέ, με την ενεργοποίηση του εμπνευσμένου σχεδίου από το μυστικό σχέδιο “Ееннд рридовора” (Τέλος του Κόσμου): πλήρης αποκλεισμός της επικράτειας, εξαφάνιση του Διαδικτύου, τύφλωση δορυφόρων παρατήρησης, ηλεκτρονική και ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή, ασφάλεια αποθηκών και στρατηγικών υποδομών και ανάπτυξη δυνάμεων ειδικευμένων στον υβριδικό ασύμμετρο πόλεμο πέμπτης γενιάς.

Είναι αναμφίβολα μια φουτουριστική σύγκρουση που προμηνύεται αυτό που θα είναι οι υβριδικές συγκρούσεις ευρέος φάσματος και μέσης έντασης που θα στοχεύουν περιοχές με σημαντικούς στρατηγικούς πόρους.

Kazakhstan: l’uranium et le plan “Fin du Monde” – Strategika51 Intelligence

Καζακστάν: ποιος συνέλαβε στρατιωτικούς και αστυνομικούς;


Είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, η μετά-κοβίντ επανάσταση επόμενης γενιάς στο Καζακστάν παρουσιάζει σημάδια déjà vu. Με την αξιοσημείωτη διαφορά ότι τοποθεσίες υπερηχητικών πυραύλων, εργοστάσια κατασκευής όπλων και το μυθικό κοσμοδρόμιο Baikonur στοχεύονται με ασύμμετρα μέσα.

Οι περισσότερες πόλεις στο Καζακστάν πλήττονται από αναταραχές. Η αντίδραση της Μόσχας και του CSTO, μιας οργάνωσης που περιλαμβάνει, εκτός από τη Ρωσία, την Αρμενία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και την Κιργιζία, είναι πιθανό να δώσει μια αρχή απάντησης.

Η ασφάλεια γύρω από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ έχει ενισχυθεί (φωτογραφία).

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στοιχεία της Ομάδας PMC Wagner αναπτύσσονται σε αυτή τη χώρα της Κεντρικής Ασίας.

Οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και άλλων ανέσεων. Αλλά το βασικό ερώτημα είναι ποιος είναι ικανός να συλλάβει μαζικά στρατιωτικούς και αστυνομικούς;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα μας δώσει την αρχή του μονοπατιού.

Kazakhstan: qui a capturé des militaires et des policiers? – Strategika51 Intelligence

infognomonpolitics.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)