Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Η ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ…

Η ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ
Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο*
 
Τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν πολλά πρωτόγνωρα πράγματα στην κουρασμένη όπως φαίνεται Δημοκρατία μας.
Θυμόμαστε όλοι τις διεργασίες για την συμφωνία των Πρεσπών .Θυμόμαστε την αντίθεση ενός μεγάλου τμήματος του Ελληνικού λαού που στάθηκε απέναντι σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία πιστεύοντας και δικαίως , ότι ξεπουλιέται το ιερό όνομα και η Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας .
Πισοδέρι 2018.Πλήθος Ελλήνων προπηλακίζεται και απωθείται με τον χειρότερο τρόπο από τις αδίστακτες διμοιρίες των ΜΑΤ, που τότε βαρούσανε στο ψαχνό, έριχναν χημικά και δακρυγόνα με το τσουβάλι , δημιουργούσαν συνθήκες
ασφυξίας στον κόσμο , τραυμάτιζαν -και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις πολύ σοβαρά- , Έλληνες που στέκονταν απέναντι για να μη ψηφιστεί η προδοτική αυτή συμφωνία. Τελικά η συμφωνία ψηφίστηκε αλλά ο πολυθρύλητος Διάλογος , αυτός για τον οποίον επαίρονται οι θιασώτες της Δημοκρατίας , έλειψε…
Λέσβος 2020.Δύο χρόνια μετά μια άλλη κυβέρνηση , όχι αυτή της κατ “επίφαση” αριστεράς και ενώ κατά την εκλογή της υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια , αιφνίδια φάνηκε να χάνει τον έλεγχο , τα νησιά μας να γεμίζουν “επήλυδες” , απροσδιόριστης προέλευσης ,να συρρέουν κατά εκατοντάδες συνεπικουρούμενοι από τις “ληστρικές” ΜΚΟ , να δημιουργούνται έκτροπα εναντίον του εγχώριου πληθυσμού , η παραβατικότητα να έχει φτάσει στο ζενίθ και όλα να θυμίζουν κόλαση του Δάντη , αφημένα στο έλεος του Θεού . Η μεταφορά κάποιων χιλιάδων από αυτούς στην ενδοχώρα , όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα , αντίθετα ηλέκτρισε αφόρητα την δοκιμασμένη και ταλαίπωρη Ελληνική κοινωνία …
Και τότε ξαφνικά κι αυτή η κυβέρνηση πρόταξε αβασάνιστα την δήθεν λύση των επιτάξεων … Επίταξη ελληνικής γης , γιατί ..; Για να μονιμοποιήσει μια κατάσταση σάπια και επικίνδυνη για ό,τι έχει απομείνει στα νησιά αυτά , από Ελλάδα;!
Και τότε όλοι εμείς , άφωνοι και περιδεείς , είδαμε μια νέα πανστρατιά “Μήδων” …Όπως τότε πριν χιλιάδες χρόνια που ο αλαζονικός Ξέρξης έστελνε τους “Μήδους ” της Ανατολής με την “ύλη” τους να καταλάβουν το ” πνεύμα”.. Να καταλάβουν το αγέρωχο φρόνημα των Ελλήνων μέσα από το θυμάρι , τις ευωδιές της Ελληνικής γης και την ζείδωρη αύρα του Αιγαίου .Το ακούγαμε λοιπόν αλλά δεν το πιστεύαμε…. Τα οχηματαγωγά όμως απέπλευσαν …Γεμάτα με “δυνάμεις κατοχής” …Η εικόνα σκορπούσε ρίγος στο αιγαιοπελαγίτικο λιμάνι … Τα ΜΑΤ ήσαν πάλι εκεί .Σιδερόφρακτα , αμίλητα , ήλθαν για να επιβάλλουν με αποκρουστική ξεδιαντροπιά τις κυβερνητικές επιλογές ακόμη και δια της βίας. Ο Λαός αιφνιδιασμένος , απορημένος αλλά και αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα πατρογονικά ” ιερά και όσια” .Πριν από πολλές δεκαετίες για όσους θυμούνται ιστορία , τα “τάγματα εφόδου” σάρωναν με την ισχύ και την βία τους τα πάντα …Μα έχει και η Δημοκρατία τάγματα εφόδου ..;;;!!! Μια ερώτηση που σφηνώθηκε στη σκέψη πολλών , όταν έβλεπαν να χτυπιούνται ανελέητα Έλληνες , γιατί υπερασπιζόταν την γη τους …
Η πορεία μας ως λαού και ως Έθνους βάλλεται αμείλικτα στο διάβα του χρόνου .Όμως δεν ξέρω , αν κάνουν κάτι για να περισώσουν Ελλάδα , όλοι εκείνοι που τάχα διασαλπίζουν πως διακονούν και επαγγέλλονται Δημοκρατία και ενώ την ίδια στιγμή οι “δυνάμεις καταστολής ” των ΜΑΤ χτυπούσαν στο ψαχνό ανελέητα όλους εκείνους που φυλάνε Θερμοπύλες στις εσχατιές αυτής της χώρας !Γιατί ;Για να κατασκευάσουν κλειστά κέντρα υποδοχής για τους ” λάθρο” ; Ποιόν υπηρετούσαν οι τότε στο Πισοδέρι , ποιόν οι τώρα στην Λέσβο και στα άλλα νησιά…;Μήπως το ίδιο αφεντικό;!
Τελικά , ας αναρωτηθούν και τούτοι εδώ οι κυβερνώντες , αν η Δημοκρατία που επιβάλλουν είναι μια ιδιότυπη (sui generis), προσαρμοσμένη στην Νέα Τάξη Πραγμάτων , την οποία υπηρετούν ή εκείνη για την οποία απαξιωτικά μίλησε ο Πλατωνικός Σωκράτης ” Ουκ εξ άλλης πολιτείας Τυραννίς καθίσταται  ή  εκ  Δημοκρατίας…” !

* Ο Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος είναι Διδάκτωρ Νομικής ,Δικηγόρος και δραστηριοποιείται στο χώρο της Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)