Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Αν άμεσα δεν εφαρμοστεί το μοντέλο της Σουηδίας οι περισσότεροι Έλληνες τέλος.

H Σουηδία απαντά στην παγκόσμια αμφισβήτηση για το πώς αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό
Κύριοι Βουλευτές,

Όποιος θέλει το ακούει και καθίσταται υπεύθυνος για την τρομερή ανεργία που θα ακολουθήσει με όλα τα επακόλουθα της.

Αν άμεσα δεν εφαρμοστεί το μοντέλο της Σουηδίας οι περισσότεροι Έλληνες τέλος.

Μόνον ένας «πολύ έξυπνος» δεν το βλέπει αυτό. Που επιπλέον νομίζει ότι για ότι τρομερό ακολουθήσει η λύση είναι το μετά 1 χρόνο (και βάλε ίσως) εμβόλιο ή η θεραπεία.

Απαιτείται άμεσα αντίστροφη πορεία ηρέμησης του Ελληνισμού, που έκαναν πολλούς να φοβούνται την σκιά τους. Δεν χρειάζεται να είσαι «ειδικός» για να το δεις αυτό.

Το βλέποντας και κάνοντας, οδηγεί σε όλεθρο


Ευριπίδης Μπίλλης

Προσθήκη από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:

Η κυβέρνηση της Σουηδίας λέει πως είναι μύθος ότι η ζωή συνεχίζεται κανονικά.

Η Σουηδία κράτησε τα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία ανοιχτά, καθώς και τις περισσότερες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καφέ και των εστιατορίων.

«Η διαφορά μεταξύ της προσέγγισης στη Σουηδία και σε άλλες χώρες δεν είναι

πολύ μεγάλη. Είναι κυρίως ο τόνος που το αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο Johan Carlson, διευθυντής της Σουηδικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας. «Αντί να λέμε πρέπει να μείνεις στο σπίτι, δεν επιτρέπεται να το κάνεις αυτό, προσπαθούμε να εξηγήσουμε στον πληθυσμό γιατί πρέπει να γίνει αυτό, τον λόγο για αυτό και επίσης το σκεπτικό για να γίνονται ορισμένα πράγματα»,

Μέχρι στιγμής, η Σουηδία έχει απαγορεύσει συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 50 άτομα, έκλεισε τα πανεπιστήμια και προέτρεψε άτομα άνω των 70 ετών και ευπαθείς ομάδες να απομονωθούν. Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Ann Linde, η οποία μίλησε μαζί με τον Carlson κατά την ενημέρωση της Παρασκευής στη Στοκχόλμη, δήλωσε ότι είναι «μύθος» πως η ζωή συνεχίζεται κανονικά στη Σουηδία. «Πολλοί άνθρωποι μένουν στο σπίτι και έχουν σταματήσει να ταξιδεύουν. Πολλές επιχειρήσεις καταρρέουν. Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί δραματικά», δήλωσε η Linde.


lifo.gr

Επίσης δείτε και αυτό:

Η υπουργός Υγείας αναγνωρίζει το φιάσκο του σουηδικού μοντέλου καταπολέμησης κορονοϊού
Αποτύχαμε να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους μας. Αυτό είναι πραγματικά σοβαρό και μια αποτυχία για την κοινωνία ως σύνολο. Πρέπει να μάθουμε από αυτό, δεν τελειώσαμε ακόμα με την πανδημία“. Ήρθε, μάλλον, καθυστερημένα η παραδοχή της κυβέρνησης της Σουηδίας, δια στόματος της υπουργού υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων Λίνα Χάλενγκρεν , πως απέτυχε να σώσει από τον νέο κορονοϊό τις ζωές χιλιάδων ηλικιωμένων.
Μέχρι χθες η Σουηδία μετρούσε 3.225 θύματα και 26322 επιβεβαιωμένα κρούσματαπολλαπλάσια δηλαδή σε σύγκριση με τα άλλα σκανδιναβικά κράτη που εφάρμοσαν πιο αυστηρά μέτρα καραντίνας.
Δεν υπολογίσαμε ποτέ στα’ αλήθεια έναν υψηλό απολογισμό νεκρών αρχικά. Υπολογίσαμε περισσότερους ανθρώπους να αρρωσταίνουν αλλά ο απολογισμός των νεκρών μας προκάλεσε πραγματικά έκπληξη“, ομολογούσε ωμά την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας, Άντερς Τέγκνελ, υποστηρίζοντας πως όλο το βάρος των προσπαθειών έχει ριχθεί πλέον στην προστασία των ηλικιωμένων και των ανθρώπων που τους φροντίζουν.
Οι καταγγελίες Συνδικάτων και εργαζομένων, όμως, αποτελούν κόλαφο, καθώς αναφέρουν πως, μέχρι πρότινος, δεν υπήρξε ούτε πρόνοια για να προμηθευτούν μέσα ατομικής προστασίας, ούτε συγκεκριμένες οδηγίες για το πως να δουλεύουν με ασφάλεια,ούτε διαγνωστικά τεστ για να εξεταστούν. Τον ρόλο της έχει παίξει βέβαια και η μερική ιδιωτικοποίηση πολύ ευαίσθητων τομέων της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)