Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Τι αποφάσισαν Γαβρόγλου και Ιεράρχες για τη μισθοδοσία του Κλήρου

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου βρέθηκε σήμερα στο Συνοδικό Μέγαρο και είχε συνάντηση με την Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές.

Σημαντικό κομμάτι είναι και το μισθολογικό των Ιερέων όπου η Ιεραρχία έχει καταστήσει σαφές πως δεν αποδέχεται καμία αλλαγή.
Οπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε σε θετικό κλίμα, την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί γραπτώς το νομοσχέδιο Επιτροπή, όπου θα υπάρξει νέα συνάντηση και εν συνεχεία θα πάει στην Ιεραρχία.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος αναφέρει: «Στη σημερινή (10-1-2019) συνεδρίαση της «Ειδικής Επιτροπής διά την μελέτην θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Πολιτείας», υπό την Προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, ζήτησαν να
παρευρεθούν ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας καί Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Καθηγητής κ. Ακρίτας Καϊδατζής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο υπό κατάρτιση Νομοσχέδιο, το οποίο κατά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού θα κατατεθεί στην Επιτροπή μας, πράγμα που επιβεβαίωσε ο κ. Υπουργός, προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση επί του τελικού κειμένου.
Σημειώνεται ότι από την «πρόθεση για συμφωνία» η Επιτροπή μας θα συζητήσει την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας και τον αριθμό των οργανικών θέσεων των Κληρικών, αλλά και θα εμμείνει στο ισχύον καθεστώς της μισθοδοσίας των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων, για να τηρηθεί εξάπαντος η Απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018″.
Η Επιτροπή Διαλόγου απαρτίζεται από τους:
Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο
Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο
Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο
Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σελλή (Πρόεδρος ΙΣΚΕ )
Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Παπαθωμά
Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Καλιακμάνη
τον καθηγητή της Νομικής Σχολής Βασίλειο Κονδύλη
το νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεόδωρο Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi
     
vimaorthodoxias.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)