Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Επισκέψου τη Σίφνο, αξίζει!


Το καλοκαίρι όλοι αναζητούμε όμορφους προορισμούς για να ξεδώσουμε, να περάσουμε όμορφα αλλά και γνωρίσουμε καινούργια και όμορφα μέρη. Η Ελλάδα περιέχει απίστευτα νησιά, μέρη που μπορούν να σου χαρίσουν αξέχαστες στιγμές. Στο παρόν άρθρο μου, επιλέγω να μιλήσω για τους λόγους που θεωρώ πως αξίζει κάποιος να επισκεφτεί τη Σίφνο.

Η Σίφνος είναι ένα νησί που βρίσκεται στις Δυτικές Κυκλάδες. Χαρακτηρίζεται πολλές φορές ως ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας και συγκεκριμένα των Κυκλάδων και θεωρώ πως του αξίζει δικαιωματικά αυτός ο τίτλος.

Για εμένα, αυτοί είναι οι τρεις λόγοι που χαρακτηρίζω ως τους σημαντικότερους για να επισκεφτεί κάποιος αυτό το νησί.


Κουζίνα: Η Σίφνος είναι η καταγωγή του σπουδαίου μάγειρα Τσελεμεντέ και έχει μία πλούσια γαστρονομική παράδοση. Η επίσκεψη στο νησί μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να απολαύσεις μερικά από τα ωραιότερα εδέσματα του νησιού, όπως μελόπιτες, παστέλι, κουλούρες, σπιτικά γλυκά και βουτήματα και άλλα πολλά.

Χειροποίητα κεραμικά: Η Σίφνος έχει μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστικά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Όποιος επισκεφτεί το νησί, μπορεί να βρει πολλούς αγγειοπλάστες και να αγοράσει αγαλματίδια, διακοσμητικά σκεύη και διάφορα άλλα χειροποίητα αντικείμενα. Αν κάποιος αγαπάει την αγγειοπλαστική, πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να επισκεφτεί τη Σίφνο!


Αρχαιολογικό ενδιαφέρον: Η Σίφνος είναι ένα νησί που θα εξάρει το ενδιαφέρον του επισκέπτη που έχει αγάπη με την αρχαιολογία. Μέρη της Σίφνου όπως τα αρχαία μεταλλεία στις περιοχές Αγίου Σώστη, Αγίου Συλβέστρου, Βορεινή, Κάψαλος, Ξερό Ξύλο, Αγ. Ιωάννη, Αποκοφτό παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Εξίσου σπουδαία μέρη του νησιού, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σίφνου στο Κάστρο καθώς και το Εκθετήριο στο λόφο του Αγίου Ανδρέα λειτουργούν όλο το χρόνο καθημερινά εκτός δευτέρας από τις 8:30 έως τις 15:00. Επιπροσθέτως, το νησί δίνει τη δυνατότητα σε εκείνους που διαπνέονται από θρησκευτικό συναίσθημα, να επισκεφτούν τις διάφορες εκκλησίες και μοναστήρια του νησιού. 



Νομίζω πως αυτοί οι τρεις λόγοι αρκούν για να αποφασίσει κάποιος να την επισκεφτεί φέτος!





ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)