Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Τίμησαν τους πεσόντες των 800 ευρώ

Ηθική επιβράβευση για αστυνομικούς που έπεσαν (αλλά και για όσους διακρίθηκαν) εν ώρα καθήκοντος
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας βραβεύτηκαν για την προσφορά τους προσωπικό και υπηρεσίες, καθώς τιμήθηκαν για τον ηρωισμό και τις εξαίρετες πράξεις τους αστυνομικοί που έπεσαν νεκροί σε ώρα καθήκοντος, με τα μετάλλια να παραλαμβάνουν με δάκρυα στα μάτια οι χήρες σύζυγοί τους και τα ανήλικα παιδιά τους ή οι μητέρες τους. 
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού-Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», βραβεύτηκαν συνολικά 14 αστυνομικοί, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, από όλες τις περιφέρειες της χώρας καθώς και τρεις υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την προσφορά της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας για την Κινητή Αστυνομική Μονάδα της στις ακριτικές περιοχές του Εβρου και η Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου για την προσφορά της στη διαχείριση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού.

Οι «απόντες» αστυνομικοί οι οποίοι επέδειξαν ηρωική συμπεριφορά και έπεσαν πάνω στο καθήκον ήταν οι αστυφύλακες της Ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννης Ευαγγελινέλης και Γιώργος Σκυλογιάννης, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε συμπλοκή στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011, ο αρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αδίστακτης συμμορίας ληστών στο Δίστομο Βοιωτίας τον Ιούνιο του 2013, και ο ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Μαρτζακλής, ο οποίος τον Μάιο του 2014 στην Ανδραβίδα Ηλείας έσωσε από τα χέρια διαρρήκτη πολίτη, αλλά σκοτώθηκε αυτός από το μαχαίρι του δράστη. Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ασφάλεια των πολιτών αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, λέγοντας πως «στόχος είναι να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο η προστασία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών».

Την ίδια στιγμή, η αλήθεια είναι ότι παρουσίασε μια «μαγική» εικόνα της Αθήνας, αντίθετη με αυτή που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες, που βλέπουν την εγκληματικότητα να καλπάζει, χαρακτηρίζοντάς τη «μια από τις πιο ασφαλείς πρωτεύουσες της Ευρώπης»!
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, αναφέρθηκε στο νέο πρόσωπο της Αστυνομίας, τονίζοντας ότι «δημιουργούμε την Αστυνομία της νέας μεταμνημονιακής εποχής. Οι πολίτες απαιτούν μια Αστυνομία σύγχρονη και δυναμική. Το Αστυνομικό Σώμα έχει ανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία του. Κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η μεταμνημονιακή εποχή βρίσκει μια ΕΛ.ΑΣ. αποτελεσματική και δυναμική».

Αριστεία ανδραγαθείας και αστυνομικούς σταυρούς έλαβαν επίσης ο αρχιφύλακας Χρήστος Κουτσιπέτρος, ο οποίος έδωσε μάχη με επικίνδυνους κακοποιούς στο Βροντερό Φλώρινας τον Δεκέμβριο του 2013, ο αρχιφύλακας Διαμαντής Βίντσης της Αμεσης Δράσης Αττικής, γιατί έσωσε από φλεγόμενο σπίτι ηλικιωμένη γυναίκα στον Πειραιά στις 11 Νοεμβρίου 2016, ο ειδικός φρουρός Μιχαήλ Καρακωνσταντάκης, για τη συμμετοχή του στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο του 2014.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)