Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Το σύστημα έχει ρίξει την προπαγάνδα την οποία μασάνε όλοι, ότι τάχα δεν πρόκειται οι τράπεζες να πάρουν τα σπίτια γιατί δεν έχουν τι να τα κάνουν.

Γνωστός μου λοιπόν μικρός κατασκευαστής, είχε διαθέσει
όλη την προσωπική περιουσία του, για να φτιάξει ένα συγκρότημα εξοχικών κατοικιών σε ένα νησί. Λόγω του ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων του το διέθεσε για την αγορά του κτήματος, πήρε επιπλέον και ένα δάνειο από μια τράπεζα για να τις αποπερατώσει.

Δεν πρόλαβε όμως να πουλήσει ο άνθρωπος κάτι και τον γονάτισε η κρίση. αφού κανείς πλέον δεν πήγαινε να αγοράσει εξοχική κατοικία. Ακόμα και κάποιους πελάτες που έβρισκε, συναντούσε εμπόδιο από την τράπεζα, η οποία δεν ελευθέρωνε την αντίστοιχη κατοικία από την υποθήκη, για να την πουλήσει ο άνθρωπος, αλλά του ζητούσε ποσά μεγαλύτερα από το τίμημα, ενώ γνώριζε ότι δεν είχε επιπλέον μετρητά για να δώσει. Έτσι ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε σε αδιέξοδο.

Η τράπεζα λοιπόν, χωρίς δισταγμό, προχώρησε και έβγαλε τις κατοικίες αυτές στον πλειστηριασμό και φυσικά τις αγόρασε πακέτο η ίδια η τράπεζα με χαμηλό τίμημα, παρακρατώντας ταυτόχρονα και το συμβολικό τίμημα με το οποίο υπερθεμάτισε, για τα χρήματα που είχε δανείσει μαζί με τους τόκους. Ο δε κατασκευαστής, όχι μόνο δεν πήρε ευρώ στα χέρια του, αλλά επιβαρύνθηκε από το κράτος με ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος για το τίμημα του πλειστηριασμού!!! Παραλογισμός; Κι όμως είναι αλήθεια.

Στη συνέχεια η τράπεζα, η οποία, όπως είπαμε, πήρε πίσω τα χρήματά της, μοσχοπούλησε τις κατοικίες (καθόσον είχε προφανώς τις διασυνδέσεις για να το κάνει) και κέρδισε ένα σωρό χρήματα.

Αποτέλεσμα: Ο άνθρωπος που επένδυσε έχασε τα πάντα, καταστράφηκε πλήρως και ταυτόχρονα τον κυνηγάει το κράτος για ΦΠΑ και φόρους δήθεν εισοδήματος, ενώ η τράπεζα που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί από τα δικά μας χρήματα, κέρδισε και από πάνω.

Αυτά, για όλους αυτούς που μασάνε την προπαγάνδα τους συστήματος και εφησυχάζουν, νομίζοντας ότι είναι ασφαλείς, π.χ. για την πρώτη κατοικία και για κάθε ακίνητό τους, ενώ θα έπρεπε να ανησυχούν, γιατί αργά ή γρήγορα θα έρθει η σειρά όλων μας.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, όλοι όσοι καταστράφηκαν από λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα πρέπει άραγε να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, όταν ελευθερωθεί η χώρα, ώστε να επανεξεταστούν οι απώλειες των περιουσιών τους;

Πέτρος Χασάπης

hassapis-peter.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)