Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Αυτή είναι η μυστηριώδης συσκευή που χακάρει smartphones


Υπάρχουν υπόνοιες ότι με αυτή την κατασκοπευτική συσκευή ισραηλινής κατασκευής έγινε το χακάρισμα κατά του Στιβ Μπέζος της Amazon από τον πρίγκιπα μπιν Σαλμάν
Σάλος έχει ξεσπάσει με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πίσω από το χακάρισμα του προσωπικού κινητού τηλεφώνου του επικεφαλής της Amazon, Στιβ Μπέζος, κρύβεται λογαριασμός του WhatsApp που ανήκει στον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Τώρα η ίδια έκθεση τοποθετεί στο επίκεντρο της υπόθεσης συσκευή που έφτιαξε ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή κατασκοπευτικού υλικού.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αναφορά αυτή, ο πρίγκιπας Μποχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Στιβ Μπέζος αντάλλασσαν μηνύματα στο WhatsApp την άνοιξη του 2018 και κάποια στιγμή από τον λογαριασμό του μπιν Σαλμάν στάλθηκε ένα
βίντεο – ιός και έκτοτε άρχισαν να διαρρέουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων από το κινητό του Μπέζος. Μάλιστα, οι συντάκτες της αναφοράς ζήτησαν να διεξαχθεί «άμεση έρευνα από τις αμερικανικές και άλλες αρμόδιες αρχές».
Όσο για το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για το χακάρισμα, οι ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών κατέληξαν ότι «το πιο πιθανό είναι ότι η διαρροή των data έγινε με τη χρήση κατασκοπευτικού υλικού όπως είναι το σύστημα Pegasus της NSO Group».
Η NSO Group είναι μια ισραηλινή εταιρεία κατασκευής κατασκοπευτικού υλικού αξίας άνω του ενός δισ. δολαρίων που προσφέρει στους πελάτες της «δυνατότητα κυβερνο-επιθέσεων».
Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ότι βοήθησε τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες να κάνουν τέτοιου είδους επιθέσεις σε διαφωνούντες και δημοσιογράφους, ωστόσο η εταιρεία αρνείται αυτές τις κατηγορίες.
Όπως σημειώνει το Business Insider που δημοσιεύει και μια σπάνια φωτογραφία τη συσκευής Pegasus, ελάχιστα είναι γνωστά για το πώς ακριβώς δουλεύει η τεχνολογία της NSO Group.
Η φωτογραφία της συσκευής ελήφθη το 2019 στην έκθεση Milipol στο Παρίσι

Πηγές με γνώση του θέματος είχαν πει στο Business Insider τον περασμένο Αύγουστο ότι οι πελάτες πληρώνουν για να χρησιμοποιήσουν το Pegasus, που είναι το εργαλείο που προσφέρει η εταιρεία για χακάρισμα λογαριασμών και συσκευών, ένα ποσό που εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων που βάζουν στο στόχαστρο.
Ο όμιλος προσφέρει έναν συνδυασμό hardware και software ώστε να χακάρει κανείς λογαριασμούς.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)