Σάββατο 19 Μαΐου 2018

"Η εναλλακτική λύση για την Γερμανία" κατέθεσε αγωγή εναντίον της Μέρκελ


© RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Η ομοσπονδιακή  καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Φωτογραφία Αρχείου
Μόσχα, 19 Μαΐου-RIA Novosti.  Το Γερμανικό δεξιό  κόμμα "Εναλλακτική λύση για τη Γερμανία" (AFD) υπέβαλε καταγγελία στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σε σχέση με την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό αναφέρεται στην  εφημερίδα Zeit [1] με την αναφορά στο δικηγόρο του  κόμματος Stefan Brandner.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έφεση κατατέθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της πόλης της Καρλσρούη ήδη από τις 14 Απριλίου.

Δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει παραβιάσει το δικαίωμα της Ομοσπονδιακής Βουλής για να συμμετάσχει στην επίλυση της μεταναστευτικής πολιτικής. Ως εκ τούτου,  το AFD απαιτεί να ελεγχθεί η απόφαση της Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα με την Αυστρία για τους πρόσφυγες, το  οποίο υιοθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

"Αυτή η καταγγελία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Και θα αλλάξει τον κόσμο, αν οδηγήσει  στο επιθυμητό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Brander. Πρόσθεσε ότι η
Μέρκελ θα πρέπει να εγκαταλείψει το αξίωμα το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 900.000 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στη Γερμανία το 2015, και αυτό προκάλεσε την ανάπτυξη του δεξιού αισθήματος  στη χώρα. Ως αποτέλεσμα, η ροή των μεταναστών περιορίστηκε  σε 200.000 άτομα ετησίως.

Η μεταναστευτική πολιτική ήταν ένα από τα επίμαχα θέματα στις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία της  νέας Γερμανικής κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, η "εναλλακτική λύση για τη Γερμανία" κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2017 υποσχέθηκε να ξεκινήσει έρευνα για την "πολιτική ανοικτών θυρών" της Καγκελαρίου Μέρκελ.


References

  1.  Zeit
       ( https://www.zeit.de/politik/deutschland/2018-05/fluechtlinge-angela-merkel-fluechtlingspolitik-klage-verfassungsgericht-afd )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)