Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ


Το αντιμνημονιακό μέτωπο ηττήθηκε κατά κράτος από το μνημονιακό φιλογερμανικό μέτωπο εντός της χώρας. Σε πρώτη φάση, ο λαός μπήκε στον ζυγό των πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060 και σε συνεχή εξαθλίωση και αρπαγή ιδιωτικών περιουσιών για ναπληρώνονται οι δανειστές, ενώ η δημόσια περιουσία της Ελλάδας εκποιήθηκε για 100 χρόνια, σε παντός είδους εξωτερικά συμφέροντα κατ’ εντολή των δανειστών.

Τώρα επιχειρείται η δεύτερη φάση του εγχειρήματος. Η κλοπή της ελληνικής ιστορίας, η ηθική καταρράκωση των Ελλήνων, η εθνική και πληθυσμιακή αλλοίωση και η συρρίκνωση των ελληνικών εδαφών με αλλαγή των συνόρων. Δηλαδή τώρα ανοίγουν επί της ουσίας τα εθνικά θέματα.

Όμως τα δυο συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, όπου ο λαός κατέβηκε μόνος του για να εναντιωθεί στο θέμα του ονόματος της Μακεδονίας μας, καθώς και οι διάφορες εντεινόμενες πλέον διαμαρτυρίες και αψιμαχίες όπου εμφανίζονται αντεθνικοί τύποι, δείχνουν ότι ο κόσμος βρήκε τρόπο ενιαίας αντίδρασης και μάλιστα έμπρακτης.

Εκείνο που γίνεται καταφανές είναι ότι σε γενικές γραμμές, το μπλοκ των νικητών μνημονιακών (πολιτικών, οικονομικών παραγόντων, δημοσιογράφων, πνευματικής ιντελιγκέντσιας κ.λ.π.) τάσσονται με το ξεπούλημα των εθνικών θεμάτων, ενώ αντίθετα το μπλοκ των ηττημένων αντιμνημονιακών τάσσονται υπέρ της προστασίας των εθνικών θεμάτων.

Τι πρέπει να αναμένουμε από αυτή τη διαπίστωση; Ότι η αγανάκτηση των ηττημένων αντιμνημονιακών (οι οποίοι αν και ηττημένοι έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως) θα βρει τρόπο εκδήλωσης και νομιμοποίησης μέσα από τη δράση για τα εθνικά θέματα, τα οποία αποτελούν συγκολλητική ουσία ενότητας και η έκρηξη θα είναι ισχυρή.

Το μνημονιακό πολιτικοοικονομικό σύστημα γνωρίζει ότι η διαμαρτυρία για τα εθνικά θέματα εμπεριέχει μέσα της και την αγανάκτηση για τη χρεοκοπία της χώρας και τα μνημόνια και αυτό είναι που το τρομάζει περισσότερο. Φοβάται βάσιμα, πως αν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα στα εθνικά θέματα, η τιμωρία του θα είναι πολλαπλάσια σκληρή.

1 σχόλιο:

  1. Οι επισημάνσεις και τμηματοποιήσεις συμπεριφορών, που γίνονται στο άρθρο αυτό, είναι ορθές και με βρίσκουν σύμφωνη. Να προσθέσω ότι οι νικητές και ηττημένοι των μνημονίων συμπίπτουν με τους αντίστοιχους της παγκοσμιοποίησης. Ωστόσο, παραλείπεται μια ομάδα, της οποίας η συμπεριφορά συμπίπτει με αυτήν των νικητών, αλλά η οποία ανήκει στην κατηγορία (που εκτιμώ αρκετά πολυπληθή) ατόμων που πάσχουν από το σύνδρομο της αυτομαστίγωσης (είμαστε άξιοι για ότι μας συμβαίνει, διότι εμείς φταίμε για όλα). Η κατηγορία αυτή, όσο μπορεί κανείς να προβλέψει, θα αποδειχθεί, πιθανότατα, ευαίσθητη στα εθνικά θέματα και θα έρθει με την πλευρά των "ξεσηκωμένων".

    Τα εθνικά θέματα ενώνουν, αλλά είναι πολύ κρίμα το ότι στο μεταξύ καταστραφήκαμε, και στη συνέχεια αντιδρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)