Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Νέα συλλαλητήρια ενόψει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Νέα συλλαλητήρια ενόψει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας
Μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζεται νέος γύρος συγκεντρώσεων για να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στα κοινωνικά δίκτυα.
Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30.

Μέσω των συγκεντρώσεων η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει – όπως αναφέρει – να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός "έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους".

"Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο ‘Μακεδονία’ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά", καταλήγει η ανακοίνωση.

Νίμιτς: Δεν έχουμε καταλήξει σε τελική λύση
Οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί, η απόσταση που χωρίζει τα θέματα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε τελική λύσηξεκαθάρισε ο ειδικός διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς παρουσία του Νίκου Κοτζιά και του ομολόγου του, της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ κάνοντας μια αποτίμηση της προόδου που επετεύχθη στην διάρκεια των διαβουλεύσεων που έλαβαν χώρα για το ονοματολογικό στην έδρα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.
"Είχαμε συναντήσεις χθες και σήμερα, μιάμιση ημέρα συνομιλιών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι συζητήσεις ήταν λεπτομερείς, τα θέματα είναι καλά προσδιορισμένα και έχουν περιοριστεί. Δεν έχουμε ακόμη τελική λύση των θεμάτων, αλλά και οι δυο πλευρές είναι αποφασισμένες να κάνουν αρκετά για την επίτευξη συμφωνίας και εργάζονται σκληρά για να το πετύχουν", σημείωσε ο κ. Νίμιτς.
Οι συζητήσεις των δύο υπουργών θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες, όπως είπε ο κ. Νίμιτς προσθέτοντας ότι "οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί σημαντικά και οι δυο πλευρές έχουν σημαντικές θέσεις και εθνικά συμφέροντα που διακυβεύονται αλλά και οι δυο αναγνωρίζουν την σημασία της επίτευξης συμφωνίας και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν".
Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ στις αρχές Ιουνίου, ο ειδικός διαμεσολαβητής αρκέστηκε να πει ότι "οι δύο πλευρές γνωρίζονται πολύ καλά. Οι δυο υπουργοί μιλάνε συχνά και γνωρίζονται, οπότε θα βρουν έναν τρόπο για να το κάνουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)