Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Χάκερ ψάχνουν τρόπους να «γκρεμίσουν» το Διαδίκτυο.

Αυτό υποστηρίζει ειδικός σε θέματα διαδικτυακής ασφαλείας με αφορμή τις επιθέσεις το τελευταίο διάστημα κατά εταιρειών του διαδικτύου.

«Εκστρατεία» για να βρουν τρόπο να «γκρεμίσουν» τον παγκόσμιο ιστό φαίνεται ότι
έχει ξεκινήσει μια ομάδα άγνωστων χάκερ, σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα διαδικτυακής ασφαλείας Μπρους Σνάιερ.

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του blog ο Σνάιερ υποστηρίζει ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί σειρά «στοχευμένων» επιθέσεων κατά εταιρειών-κολοσσών του διαδικτύου.

Κατά την άποψή του είναι πιθανόν πίσω από τις επιθέσεις αυτές να βρίσκεται η Κίνα ή η Ρωσία.

Οπως σημειώνει το BBC οι χάκερ χρησιμοποιούν την γνωστή μέθοδο των επιθέσεων DDoS (Distributed Denial of Service) με σκοπό να εξετάσουν τις άμυνες των ιστοσελίδων.

Αυτού του είδους οι επιθέσεις έχουν συνήθως σκοπό να θέσουν εκτός λειτουργίας μια ιστοσελίδα, κατακλύζοντάς την με δεδομένα. 

Οι ίδιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται επίσης, συχνά από εκβιαστές, οι οποίοι απειλούν πως θα «ρίξουν» ένα website με επίθεση DDoS, εκτός κι αν οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων καταβάλουν ένα ποσό, κάτι δηλαδή σαν λύτρα. Ωστόσο, ο Σνάιερ δήλωσε ότι οι επιθέσεις που καταγράφηκαν εναντίον σημαντικών διαδικτυακών εταιρειών είχαν διαφορετικό χαρακτήρα. Κατ' αρχήν είναι, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «πολύ μεγαλύτερες» και είχαν πιο εκτεταμένη διάρκεια σε σχέση με παρόμοιες επιθέσεις. Ήταν επίσης περισσότερο πολύπλοκες επειδή ο όγκος των δεδομένων που διοχετευόταν στα «θύματα» εμφανιζόταν με αργό ρυθμό.

Οι επιτιθέμενοι προσπαθούσαν να κατανοήσουν τι στοιχεία έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν οι εταιρείες ψηφιακής άμυνας, χρησιμοποιώντας πολλών διαφορετικών τύπων επιθέσεις DDoS. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)