Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Oι HΠA συνεργάστηκαν απευθείας με το ISIS

σε Associated Press: ο βομβαρδισμός του από τις ήταν σκόπιμος

Του Γιώργου Θεοχάρη

Oι HΠA συνεργάστηκαν απευθείας με το ISIS

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσσαντ και δημοσιεύθηκε την Πέμπτη τόνισε ότι ο εγκληματικός βομβαρδισμός του Συριακού Στρατού από τον Συνασπισμό των ΗΠΑ στο Ντάιρ εζ-Ζορ δεν ήταν ατύχημα ή λάθος:


«Όχι, όχι. Δεν είναι, γιατί δεν ήταν ένα ατύχημα με ένα αεροπλάνο που συνέβη μία φορά. Ήταν 4 αεροπλάνα που επιτίθενταν σε θέσεις του συριακού στρατού σε διάρκεια περίπου μιας ώρας. Δεν κάνεις ένα λάθος για πάνω από 1 ωρα. Αυτό είναι το πρώτο. Δεύτερον αυτοί δεν επιτέθηκαν σε ένα κτίριο ή σε μία συνοικία.
Επιτέθηκαν σε έναν τεράστιο χώρο που αποτελείται από πολλούς λόφους, και δεν υπήρχαν τρομοκράτες δίπλα στα συριακά στρατεύματα εκεί κοντά.Την ίδια
στιγμή, τα στρατεύματα της ISIS ή οι αντάρτες του ISIS επιτέθηκαν ακριβώς μετά την αμερικανική επιδρομή. Πώς θα μπορούσαν να ξέρουν ότι οι Αμερικανοί θα επιτεθούν σε αυτή τη θέση, προκειμένου να μαζέψουν τους μαχητές τους για να επιτεθούν αμέσως μετά και να καταλάβουν τη θέση αυτήν μία ώρα μετά την επιδρομή; Έτσι, ήταν οπωσδήποτε σκόπιμη ενέργεια και όχι ακούσια, όπως ισχυρίστηκαν».

Ο Σύριος πρόεδρος επίσης υπογράμμισε ότι η κατάπαυση του πυρός στη Συρία δεν εξαρτάται μόνο από Συρία ή Ρωσία αλλά από ΗΠΑ και τις τρομοκρατικές οργανώσεις που διασυνδεόνται με το ISIS, την Αλ-Νούσρα και την Αλ-Κάιντα, οι οποίες δήλωσαν ανοιχτά ότι δεν δεσμεύονται για τη διακοπή των εχθροπραξιών. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τη θέληση να εργαστούν κατά της Αλ-Νούσρα ή ακόμα και της ISIS, επειδή πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα χαρτί που μπορούν να χρησιμοποιούν για τη δική τους ατζέντα. Αν επιτεθούν σε Αλ-Νούσρα ή ISIS, θα χάσουν ένα πολύ σημαντικό ατού σχετικά με την κατάσταση στη Συρία. Έτσι, δεν πιστεύω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προστεθούν στη Ρωσία για την καταπολέμηση των τρομοκρατών στη Συρία τόνισε.

Για το κονβόι της Ερυθράς Ημισελήνου που χτυπήθηκε στην επαρχία Χαλεπίου υποστήριξε ότι «έρχονται δεκάδες συνοδείες από διαφορους οργανισμούς όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ κάτι ανάλογο δεν συνέβη στο παρελθόν, οπότε αναρωτήθηκε γιατί να συμβεί τώρα είτε από τους Ρώσους ή τους Σύριους;

Όσο για τους αμερικανούς αξιωματούχους που κατηγόρησαν αυτές τις 2 χώρες ανέφερε ότι «οι αμερικανοί αξιωματούχοι γενικότερα έχουν χάσει την αξιπιστία τους αναφορικά στις συγκρούσεις στο συριακό.Ό,τι υποστηρίζουν είναι αβάσιμο και αθεμελίωτο. Η αυτοκινητομπή διερχόταν περιοχές τρομοκρατών, αυτοί θα πρέπει να κατηγορήσουν πρωτίστως τους μαχητές ή τους τρομοκράτες που ήταν υπέυθυνοι για την ασφάλειά της. Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το τι συνέβη.

Το μόνο που είδαμε ήταν ένα βίντεο μ΄ ένα καμμένο αυτοκίνητο, καταστραμένα φορτηγά, τίποτα άλλο. Ακόμη και τα Ηνωμένα Έθνη υποστήριξαν ότι δεν υπήρξαν αεροπορικές επιδρομές. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτόπτες μάρτυρες, γιατί είναι ελεγχόμενη η αξιοπιστία τους και σε γενικε΄ς γραμμές το συριακό κράτος δεν είχε κανένα συμφέρον να διαπράξει κάτι αντίστοιχο, αφού με τέτοιες ενέργειες συσπειρώνει τον κόσμο γύρω από την τρομοκρατία.» 

 tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)