Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Κατάντια: Η Τράπεζα της Ελλάδος απαντά για λογαριασμό του Στουρνάρα και της συζύγου του, στις αποκαλύψεις του Hot Doc

Την Τράπεζα της Ελλάδος χρησιμοποιεί ο Γιάννης Στουρνάρας για να απαντήσει στις αποκαλύψεις του Hot Doc, αναφορικά με έρευνες και πορίσματα σε βάρος της συζύγου του, τα οποία εξαφανίστηκαν στο επιμελημένο χάος της ελληνικής γραφειοκρατίας ή της σκοπιμότητας. 


Ο Στουρνάρας, παρότι όσα γράφονται στο περιοδικό δεν αφορούν τη θητεία του στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ήταν υπουργός Οικονομικών, τοποθετεί με προκλητικό τρόπο την κεντρική τράπεζα μπροστά, για να χαρακτηρίσει τις αποκαλύψεις του Hot Doc «παραληρηματικού τύπου, δημοσιεύματα» και να ενημερώσει ότι «όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη».

Το γεγονός ότι χρησιμοποιεί την Τράπεζα της Ελλάδος της οποίας είναι αυτή την περίοδο επικεφαλής, ενώ αυτή δεν εμπλέκεται ως οργανισμός στις δραστηριότητες του ιδίου και της συζύγου του και μάλιστα εμφανίζει μια δήλωσή του ως «Ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος» προκαλεί για μια ακόμη φορά
θυμηδία, αφού είναι εμφανές ότι ο κεντρικός τραπεζίτης χρησιμοποιεί τη θέση του, τον οργανισμό τον οποίο υπηρετεί, ενίοτε δε και την ελληνική Οικονομία, ως ασπίδα κάθε φορά που έρχεται σε δύσκολη θέση.
Έχει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι χρησιμοποιεί την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος, βάζοντας την ουσιαστικά να απαντήσει στο Hot Doc, για λογαριασμό όχι μόνο του ιδίου, αλλά κυρίως της συζύγου του. Διότι οι αποκαλύψεις του περιοδικού δεν αφορούν την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά το ζεύγος Στουρνάρα. Ο Στουρνάρας, για κάποιον λόγο τον οποίο μόνο ο ίδιος γνωρίζει, έχει ταυτίσει πλήρως το πρόσωπό του και την οικογένειά του με έναν οργανισμό του οποίου ηγείται προσωρινώς.
Επιπλέον ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος μιλάει γενικά και αόριστα για δημοσιεύματα, δεν απαντάει σε καμιά από τις αποκαλύψεις, αποφεύγοντας επιμελώς να μιλήσει για την ουσία όσων θίγονται στο ρεπορτάζ. Αντιθέτως προτιμάει να αφήνει υπονοούμενα περί ψεμάτων και συκοφαντιών, χωρίς ουσιαστικά να διευκρινίζει ποιες είναι αυτές. Επειδή όμως ως δημόσιο πρόσωπο και δη ως πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν κεντρικός τραπεζίτης υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο, οφείλει να απαντήσει για την ουσία όσων αποκαλύπτονται.  
Κάποιος κακόπιστος πάντως θα αναρωτιόταν, αφού ο Γιάννης Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος για να χαρακτηρίσει συκοφαντικό και παραληρηματικού τύπου ένα δημοσίευμα και να απαντήσει στις αποκαλύψεις για τη σύζυγό του και για τον ίδιο, γιατί να μην έκανε κάτι ανάλογο ως υπουργός Οικονομικών για να την προστατεύσει; Το μόνο βέβαιο είναι ότι συνεχίζει να λειτουργεί παραθεσμικά και να παίζει προσωπικά παιχνίδια προσπαθώντας εκ νέου να συνδέσει τις δραστηριότητές του και τις έρευνες σε βάρος της συζύγου του με τη λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κεντρικός τραπεζίτης πάντως, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος:
1. Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.
2. Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.
3. Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης.
«Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους. Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.
Διαβάστε σχετικά: Στα «αζήτητα» 4 πορίσματα και έλεγχοι για τη σύζυγο του Στουρνάρα
Διαβάστε σχετικά: Χαράματα η ώρα τρεις ο Στουρνάρας
Διαβάστε σχετικά: Ξέπλυμα χρήματος ή ξέπλυμα της κ. Στουρνάρα;
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)