Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΜΕ: Οι Σαουδάραβες απειλούν τις ΗΠΑ με καταστροφικές συνέπειες λόγω της νέας νομοθεσίας

© AP Photo/ Alex Brandon
Το κτίριο του Κογκρέσου στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Φωτογραφία Αρχείου

ΜΟΣΧΑ, 30 Σεπτεμβρίου - RIA Novosti. Οι Σαουδάραβες απείλησαν τις  ΗΠΑ "με ολέθριες συνέπειες" εξαιτίας του νόμου που επιτρέπει στους συγγενείς των θυμάτων  των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου να υποβάλουν μηνυση στο δικαστήριο του  Ριάντ, γράφει το  Spiegel [1].


Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία την Τετάρτη. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα [2] προσπάθησε να ασκήσει βέτο, αλλά το Κογκρέσο  το απέρριψε για πρώτη φορά  στην  σημερινή Κυβέρνηση.

«Για τον Πρόεδρο Ομπάμα η απόφαση του Κογκρέσου για τον νόμο 9/11 είναι μια πολιτική ήττα. Η Σαουδική Αραβία είναι εξοργισμένη και προειδοποιεί για τις συνέπειες.» Γράφει στο άρθρο του το Γερμανικό περιοδικό.

Η δημοσίευση αναφέρεται στη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας. Το τμήμα του Υπουργείου  ζήτησε από το Κογκρέσο να «λάβει  όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη των καταστροφικών και επικίνδυνων συνεπειών." Τι ακριβώς σημαίνει αυτό το είδος των συνεπειών, το  Ριάντ δεν εξηγεί.

Ο νόμος, που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, επιτρέπει στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, 2001  να ασκήσουν  κατηγορία  εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας, όμως, θυμίζει το Spiegel, 15 από τους 19 αεροπειρατές που εμπλέκονται στην αεροπειρατεία του  αεροσκάφους, ήταν  από τη Σαουδική Αραβία. [3]

Ο Ομπάμα, εν τω μεταξύ, είπε ότι ο νόμος θα μπορούσε να βλάψει τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα στην  Ουάσιγκτον  θα πρέπει να φοβούνται μηνύσεις  από άλλες χώρες λόγω των ενεργειών  των  Αμερικανικών στρατευμάτων στο έδαφός τους.


References

  1.  Spiegel
       ( http://www.spiegel.de/politik/ausland/saudi-arabien-warnt-vor-katastrophalen-folgen-nach-us-kongressvotum-a-1114646.html )
  2.  Барак Обама
       ( https://ria.ru/tags/person_Barak_Obama/ )
  3.  Саудовской Аравии
       ( https://ria.ru/tags/location_Saudi_Arabia/ )


https://ria.ru/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)