Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Στα τζαμιά «πνίγεται» ο Πόντος

Πυρετώδης είναι ο ρυθμός με τον οποίο υλοποιείται η ανέγερση στην , αν κρίνουμε από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η (Diyanet). 
Για την ακρίβεια, 8.985 νέα τζαμιά μέσα στη δεκαετία 2005-2015 δείχνουν τα στοιχεία. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι ένα πρωτοφανής αριθμός από τεμένη καταγράφεται στις πόλεις του Πόντου, όπως η Τραπεζούντα, η Σαμψούντα, τα Κοτύωρα και η Κασταμονή.

Πίσω από το Ικόνιο, που σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan κρατάει την πρωτιά με 3.314 τζαμιά, ακολουθεί η Σαμψούντα με 2.610, και η Κασταμονή με τον ίδιο ακριβώς αριθμό ισλαμικών τεμένων.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό της προσπάθειας που κάνει η Τουρκία να εδραιώσει το Ισλάμ στον Πόντο είναι το στοιχείο ότι και σε άλλες πόλεις, όπως τα Κοτύωρα (Ορντού) και η Τραπεζούντα ο αριθμός των τζαμιών ξεπερνά τα 2.000. Ανάλογη είναι η εικόνα και στο Ντιγιάρμπακιρ.
Στον αντίποδα, σε άλλες περιοχές της Τουρκίας ο αριθμός των ισλαμικών τεμένων είναι στην καλύτερη περίπτωση τριψήφιος, γεγονός που μάλλον αποδεικνύει την στοχευμένη στρατηγική της Άγκυρας.

vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)