Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Με οικονομικό πόλεμο απειλεί τις ΗΠΑ η Σαουδική Αραβία:Θα αποσύρουμε 750 δισ. από την οικονομία σας!

Σε «εμπόλεμη» κατάσταση εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας εξαιτίας του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.
Το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι φωνές στην Αμερική που κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία ότι εκείνη έχει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη που σόκαρε τον κόσμο.

Οι οικογένειες των θυμάτων κατηγορούν αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας για τον σκιώδη ρόλο τους στη χρηματοδότηση των τρομοκρατών.
Από την άλλη πλευρά οι Σαουδάραβες, για να αποσιωπήσουν το θέμα μια και καλή, πέρασαν στις απειλές και στους εκβιασμούς.

Απείλησαν ότι, αν το Κογκρέσο, προχωρήσει με τη θέσπιση νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να απαγγελθούν κατηγορίες στη Σαουδική Αραβία, τότε άμεσα, οι Σαουδάραβες θα αποσύρουν κεφάλαια ύψους 750 δισ. δολαρίων από την αμερικανική οικονομία.

Οι οικογένειες των θυμάτων ισχυρίζονται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, κάνει ό,τι μπορεί για να μην προχωρήσει το σχετικό νομοσχέδιο.
«Ας πάρουν τα λεφτά τους. Δεν αξίζουν για 3.000 ζωές Αμερικανών» λέει ένας από τους συγγενείς στα αμερικανικά δίκτυα.
Μια άλλη γυναίκα ρωτάει με ιδιαίτερα επικριτικό τόνο: «Για ποιο λόγο ο Ομπάμα, προτιμά να ταχθεί υπέρ των χρημάτων της Σαουδικής Αραβίας, παρά να προστατεύσει τον Αμερικανικό λαό;».

Οι συγγενείς των θυμάτων άσκησαν έφεση για απόφαση του περασμένου έτους, η οποία προστατεύει τη Σαουδική Αραβία από το να της ασκηθεί δίωξη για υποστήριξη των τρομοκρατών της επίθεσης στους δίδυμους πύργους, καθώς 15 από τους 19 τρομοκράτες ήταν υπήκοοι του ακραία συντηρητικού κράτους.
Σε επίσκεψή του, τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ, ανέφερε ότι η χώρα του θα αναγκαστεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποτρέψουν τις αμερικανικές Αρχές από το να παγώσουν την κίνησή τους, ένεκα των μηνύσεων, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα αποσταθεροποιήσει το δολάριο.

tilegrafima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)