Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ “ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ”


ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ  
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΔΗΜΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ  
Ούτε ο τόπος ούτε ο λαός μας μπορούν να αντέξουν τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων που έχει αρχίσει να καταθέτει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρίτου καταστροφικού μνημονίου.
Δεν μπορούν να αντέξουν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα με νέες δραματικές περικοπές συντάξεων ύψους 1,8 δισ. ευρώ.
Δεν μπορούν να αντέξουν το νέο εξουθενωτικό πακέτο άμεσων φόρων 1,8 δισ, πακέτα που κατατέθηκαν μαζί σε ένα ενιαίο νομ/διο λαιμητόμο.
Ο τόπος και ο λαός μας δεν μπορούν να αντέξουν, επίσης, το νέο πακέτο έμμεσων φόρων, μεταξύ των οποίων η εξοργιστική αύξηση του υψηλού συντελεστή Φ.Π.Α. από 23% σε 24%, το οποίο είναι στα σκαριά και ακολουθεί το προηγούμενο νομ/διο. 

Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά, ακόμα, νέα μέτρα ύψους 3,7 δισ. (συνολικά με τα προηγούμενα 9,1 δισ!), στα οποία επιμένει το ΔΝΤ και τα οποία, όλα δείχνουν, ότι θα προωθηθούν από την κυβέρνηση, με εκείνη ή την άλλη μορφή.
Η κουτοπόνηρη μεθόδευση να ψηφισθούν τώρα αυτά τα μέτρα ύψους 3,7 δισ. και να εφαρμοστούν, εφ' όσον χρειαστεί, δεν πείθουν κανένα. Το ευρύτερο αντιλαϊκό τσουνάμι θα επέλθει κατά κύματα, με την φρούδα ελπίδα ότι θα καταπραϋνθούν με αυτόν τον τρόπο οι λαϊκές αντιδράσεις.

Ακόμα περισσότερο, δεν μπορούν να περάσουν και να εφαρμοστούν μέτρα που εκχωρούν τα “κόκκινα δάνεια”, το μεγαλύτερο μέρος, δηλαδή, της ιδιωτικής περιουσίας, σε ξένα κερδοσκοπικά fund, τα οποία θα μπορούν να εκπλειστηριάσουν μαζικά έως και τις πρώτες κύριες κατοικίες των νοικοκυριών.
Επιπλέον είναι αδιανόητο να ψηφιστεί στη Βουλή νομ/διο με το οποίο όλος ο εθνικός δημόσιος πλούτος, επιχειρήσεις και ακίνητα, θα περάσει προς υποθήκευση, διαχείριση και εκποίηση σε ένα υπερταμείο, το οποίο θα συνδιαχειρίζονται οι “θεσμοί”!
Όπως συνιστά εθνικό έγκλημα η αποφασισθείσα πορεία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και διάλυσης της ΔΕΗ και η απόφαση για ευθεία άμεση ιδιωτικοποίηση 27 δημόσιων στρατηγικών επιχειρήσεων και στρατηγικών ακινήτων, όπως η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΠΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Ελληνικό κλπ κλπ.
Και όμως όλα τούτα είναι προαπαιτούμενα για να περάσει η Ελλάδα την “αξιολόγηση” των νεοαποικιοκρατών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. “Αξιολόγηση” που μας πιπιλίζουν τα αυτιά πως είναι το άνοιγμα της πόρτας του παραδείσου.
Πως, όμως, μπορεί να αξιολογηθεί θετικά μια οικονομική και κοινωνική γενοκτονία, όταν και αυτός ο ίδιος ο Schaeuble εκφράζει ζωηρή αμφιβολία για την επιτυχία του προγράμματος;
Αυτές οι ώρες δεν μπορεί να αφιερώνονται από τους πολίτες στην παθητική παραλυτική ενατένιση της τραγωδίας, η οποία συχνά επενδύεται από τους ίδιους με οργή, απογοήτευση, γκρίνια, αγανάκτηση προς πάσα κατεύθυνση και ακόμα συχνότερα με την μοιρολατρία του όλοι ίδιοι είναι, τίποτε δεν γίνεται και δεν υπάρχει άλλη λύση, ο λαός αυτός δεν βάζει μυαλό και άλλα τέτοια τινά προς τέρψιν των κρατούντων.
Σήμερα όλες οι ζωντανές και ανυπότακτες ριζοσπαστικές αριστερές, πατριωτικές, δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις του ελληνικού λαού οφείλουν να συστρατευθούν σε ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο. Σε ένα νέο σύγχρονο ΕΑΜ που θα φέρει στο προσκήνιο μια νέα εθνική, δημοκρατική, κοινωνική και ταξική αντίσταση του ελληνικού λαού ικανή να σαρώσει τα άθλια μέτρα και τα μνημόνια που τα γεννούν και μετατρέπουν αυτόν τον τόπο σε έρημη χώρα.
Όλοι/ες με ένα νέο ΕΑΜ, των σύγχρονων περιστάσεων και των συνθηκών του 2016, μπορούμε να σαρώσουμε τους νεομνημονιακούς, παραδομένους κυβερνώντες και τους παλαιομνημονιακούς καιροφυλακτούντες, που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.
Ο ερχομός του ΠΑΣΧΑ δεν πρέπει να ανακόψει τη λαϊκή αφύπνιση. Αντίθετα να την διεγείρει!
Η μεγάλη βδομάδα, αντί να είναι μεγάλη βδομάδα των διπλών “παθών”, μπορεί να γίνει η αρχή και η αφετηρία ενός μεγάλου λαϊκού αγωνιστικού ρεύματος αντίστασης, ελπίδας και λαϊκής νίκης.
Από δω και μπρος η προσπάθεια όλων μας πρέπει να έχει ένα στόχο που αφορά, πλέον την επιβίωση του τόπου και του λαού μας.
Όλο και περισσότεροι/ες στους δρόμους των πόλεων.
Όλο και περισσότεροι/ες στις πλατείες της Ελλάδας.
Όλο και περισσότεροι/ες στο Σύνταγμα.
Όλο και περισσότεροι/ες μέχρι να πλημμυρίσει η Ελλάδα με το λαό και τη νεολαία σε ένα πάνδημο συναγερμό, όπως στην κατοχή και όπως στο πρόσφατο μεγάλο “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος.
Αν το πιστέψουμε και το επιδιώξουμε μπορούμε.
Πολύ περισσότερο το μπορούμε γιατί εδώ που φτάσαμε έχουν κοπεί οι γέφυρες της επιβίωσης μας με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.
Και μην ξεχνάμε: κορυφώνουμε τους αγώνες μέχρι τις 15 Μαΐου, μέρα παγκόσμιας κινητοποίησης, με σημαία τις ολονύκτιες κινητοποιήσεις της Γαλλίας, στην οποία όλοι/ες συμμετέχουμε ολόθερμα, πρώτα απ' όλα οι νέοι και οι νέες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)