Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Τελεσίγραφο από Νταβούτογλου:"Δώστε μας βίζα χωρίς περιορισμούς, αλλιώς ακυρώνουμε τη συμφωνία για το προσφυγικό"


Τελεσίγραφο από Νταβούτογλου:"Δώστε μας βίζα χωρίς περιορισμούς, αλλιώς ακυρώνουμε τη συμφωνία για το προσφυγικό"Τελεσίγραφο στις Βρυξέλλες δίνει η Άγκυρα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου να προειδοποιεί πως η τουρκική κυβέρνηση θα ακυρώσει τις συμφωνίες με την Ε.Ε. για το προσφυγικό εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χορηγήσει χωρίς περιορισμούς βίζα μέχρι τον Ιούνιο.
Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, προτού αναχωρήσει για το Στρασβούργο, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε σήμερα ότι το θέμα της βίζας θα πρέπει να έχει διευθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Οι δηλώσεις Νταβούτογλου έγιναν λίγες ώρες μετά τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει χθες σε ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση, απαντώντας στις επικρίσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στη Συρία, στην οποία περιλαμβάνεται η συμφωνία με την Ε.Ε..
«Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ ξεκάθαρη. Θέλουμε αυτή η ανθρώπινη τραγωδία να τερματιστεί, οι πολίτες μας να ταξιδεύουν χωρίς τους περιορισμούς στη βίζα και η τελωνειακή μας σύνδεση να αναβαθμιστεί», τόνισε ο Τσαβούσογλου.
«Εάν η ΕΕ δεν τηρήσει τον λόγο της, περιλαμβανομένης της συμφωνίας με τους μετανάστες εμείς θα ακυρώσουμε όλες τις συμφωνίες», είπε.

tilegrafima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)