Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση της οικονομίας. 3,6% η αύξηση του ελείμματος!

Καθηγητής Δρ.Γ.Ζουγανέλης
Τα γνωστά δημοσιογραφικά κοράκια με τις προανακοινώσεις “νίκης” για όσα “θετικά” για την οικονομία θα ανακοίνωνε για το 2015 η EUROSTAT πιάστηκαν στα ίδια τους τα δίχτυα.
Τα αποτελέσματα της Eurostat όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας στον παρακάτω πίνακα ήταν αυτά που περίμεναν όλοι οι λογικά σκεφτόμενοι μετά απο τόσα που έγιναν επι Βαρουφάκη με την ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα και του σημερινού οικονομικού επιτελείου, που πρέπει να παραιτηθεί, γιατί απέτυχε.
Το δημόσιο έλλειμα του 2015 επι ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε κατά 3,6% απο αυτό του 2014…!!! Tα υπόλοιπα είναι παραμύθια και δείχνουν ότι έχει προηγηθεί πολιτική συμφωνία.

1, TO ΨΕΥΤΟΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Η ύπαρξη ενός τόσο μεγάλου ελείμματος δεν ταιριάζει με αυτό που επιθυμείται να περάσει απο την ΕΕ στους αποχαυνωμένους Έλληνες πολίτες αλλά και να συγκαλύψει τις επιθυμίες στην ΕΕ για περαιτέρω συμμετοχή του IMF. Έτσι, κάποιοι άλλαξαν τον κανονικό τρόπο μέτρησης  του δημοσίου ελείμματος, αυτόν που κάθε χρόνο χρησιμοποιεί η EUROSTAT, με στόχο να δείξουν ότι όλα στην Ελλάδα πάνε καλά και να περάσουν τα νέα μέτρα. Φυσικά τρέλλαναν τους πάντες, αφού βρήκαν πλεόνασμα 0.7%! Τρελλό έβγαλε η κομισιόν και τον κ.Τόμσεν του ΙMF, που περίμενε το αυτονόητο, δηλαδή έλειμμα.
Οι επενδυτές πάντως δεν ξεγελιούνται απο ψεύτικα αποτελέσματα που μεθερμηνεύονται εκ των υστέρων με άλλο τρόπο ή που περνούν σαν διαρροές στη δημοσιότητα απο πρίν για να περάσει καλύτερα το ψέμμα της προπαγάνδας στο λαό. Οι επενδυτές βασίζονται πάντα στον κανονικό τρόπο μέτρησης των ελειμμάτων που είναι αυτός που παρουσιάζει η EUROSTAT. Ακολουθεί ο πίνακας της ΕUROSTAT.
 
2. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
Πλεόνασμα σημαίνει βιωσιμότητα του χρέους. Aν υπήρχε πραγματικά πλεόνασμα, τότε δεν θα υπήρχαν νέα μέτρα. Τα νέα μέτρα που μπαίνουν διαψεύδουν όσους μιλούν με ψευτοερμηνείες για πλεόνασμα. Το χρέος της Ελλάδας παραμένει μη βιώσιμο. Εδώ παίζεται η περαιτέρω συμμετοχή του IMF.
Με το κόλπο που παίζεται με το ψευτοπλεόνασμα δεν αποκλείεται να δούμε ξανά και το IMF μέσα στη Τρόικα, αφού το χρέος θα είναι βιώσιμο!!! Εδώ παίζεται και η συζήτηση για το χρέος.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει στη Γερμανία. Με τη συμμετοχή της στο ψέμμα για το Ελληνικό έλειμμα που έγινε “πλεόνασμα” δεν θα αλλάξει κάτι απο την πραγματικότητα. Μεταξύ μας όμως να λέμε την αλήθεια, για να ξέρετε που πατάτε. Διπλασίασαν το έλειμμα. Αυτό το κρατάμε.

3. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Παρατηρείστε ότι,

  1. Μείωση του ΑΕΠ (GDP) σημαίνει συρρίκνωση της Ελληνικής οικονομίας, κάτι που καταγράφεται απο το 2012 ως το 2015. Αιτία είναι ότι ούτε οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνούνται γίνονται ούτε αυτές που γίνονται είναι οι σωστές, γιατί γίνονται με τρόπο που να προστατεύονται οι κατέχοντες και οι πολιτικοί φίλοι. Παράλληλα οι εφοπλιστές ανήθικα, αντισυνταγματικά και παραπλανητικά συνεχίζουν να μη πληρώνουν φόρους όπως όλοι οι Έλληνες και ευρωπαίοι επιχειρηματίες, με την ανοχή του IMF και της Τρόικα χάριν της διεθνούς διαπλοκής, που αφορά τις διεθνείς πωλήσεις και τη μεταφορά πετρελαίου ενώ συνεχίζουν να κατασκευάζουν πλοία στη Κορέα και στη Κίνα. Τι ανταποδοτικό όφελος έχει η Ελλάδα και η ΕΕ απο αυτό; Kανένα. Άρα και στην ΕΕ κάποιοι τα παίρνουν για να μη βλέπουν ή για να ξεχνούν όσα κατα καιρούς έχουν πεί…
  2. Η τεράστια αύξηση του ελείμματος το 2015 σε σχέση με το 2014 απο τις γκάφες της παρούσας κυβέρνησης, θα φέρει αναγκαστικά αύξηση του χρέους και νέο κύκλο φόρων. Για να μη συμβεί αυτό μια επιβολή νέων μέτρων το συντομότερο είναι απαραίτητη. Αυτό είναι που ζήτησε ο κ.Τόμσεν. Επι της αρχής συμφωνούμε. Επι των επιλογών και του τρόπου που γίνονται διαφωνούμε. Ποτέ δεν γίνεται αυτό που πρέπει και απο καμμία μεριά. Αυτό σημαίνει προσυμφωνημένες εξελίξεις για την Ελλάδα.
Η Ελλάδα δεν “είναι σε καλό δρόμο”, όπως λέει ο κ.Σόιμπλε για να μη χάσει τη κούρσα στη διαδοχή της κ.Μέρκελ αλλά και για να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μιά κατάσταση χωρίς επιστροφή, που μάλλον επιθυμεί.
Η πρόταση μας είναι να σταματήσει ο καθημερινός διαγωνισμός ηλιθιότητας του πολιτικού συστήματος απο τα ΜΜΕ της διαπλοκής και να κάνουν όλοι στην άκρη. Δεν πείθουν κανένα. Είναι το ΧΘΕΣ. Είμαστε το ΑΥΡΙΟ.

1 σχόλιο:

  1. Τι σχόλιο να κάνει κανείς σε αυτήν την γενικευμένη συνωμοτική κατάσταση; Με τη Μεγάλη Εβδομάδα, έστω και αν δεν πιστεύει κανείς, να ευχηθεί για ένα θαύμα: να ξυπνήσει ο ελληνικός λαός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)