Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΒΟΜΒΑ! ΕΥΡΩΠΗ & ΔΝΤ από κοινού «διατάσσουν» τους Υπαλλήλους τους: «Και θα περάσετε τα μέτρα 3,5 δισ. ευρώ και δεν θα κουρευτεί το χρέος «


ÂÑÕÎÅËËÅÓ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ EUROGROUP (EUROKINISSI/ÅÕÑÙÐÁÚÊÇ ÅÍÙÓÇ)Σε εφιάλτης εξελίχθηκε για την ελληνική κυβέρνηση το Eurogroup. Ευρωπαίοι και ΔΝΤ έστησαν κοινό μέτωπο και απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους και την ίδια στιγμή αποφασίστηκε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή τα μέτρα των 3,5 δισ. ευρώ.

Ντάισελμπλουμ για έκτακτο Eurogroup
Ο πρόεδρος του Eurogroup επανέλαβε πως το Eurogroup την επόμενη εβδομάδα (πιθανότητα τη Μεγάλη Πέμπτη) δεν είναι δεδομένο αλλά και ότι αυτό θα γίνει μόνο στην περίπτωση που υπάρχει ουσιαστική πρόοδος. «Η δέσμη μέτρων πρέπει να περιλαμβάνει ένα προληπτικό πακέτο το οποίο θα …………..


πρέπει να εφαρμοστεί εάν είναι απαραίτητο για να τηρηθεί οι στόχοι για το πλεόνασμα. Ο σχεδιασμός του χρειάζεται περαιτέρω εργασία, γύρω από το ποια θα είναι τα μέτρα αυτά και το τι θα προκαλέσουν» είπε χαρακτηριστικά. Κι ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «το πακέτο αυτό πρέπει να είναι ισχυρό, να νομοθετηθεί εκ των προτέρων και να έχει τα στοιχεία τα οποία θα το ενεργοποιήσουν. Η δέσμευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι ότι θέλει να δουλέψει παραγωγικά γι’ αυτό. Αν υπάρχει το πακέτο, το έκτακτο πακέτο και ο μηχανισμός ενεργοποίησης, μπορούμε να έχουμε έκτακτο Eurogroup την επόμενη Πέμπτη. Δεν έχει κλείσει. Τότε θα έχουμε και σοβαρή συζήτηση για το χρέος».

Λαγκάρντ: Το ελληνικό χρέος δεν χρειάζεται «κούρεμα» Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πολύ χαρούμενη καθώς το Ταμείο είχε την ισχυρή στήριξη των Ευρωπαίων στο θέμα των προληπτικών μέτρων. «Αυτά τα μέτρα θα καλύψουν τις απαιτήσεις που έχει το Ταμείο. Πρέπει να νομοθετηθούν, να είναι αξιόπιστα και να υπάρξει ο μηχανισμός με βάση τον οποίο θα ενεργοποιηθούν. Η ομάδα μου είναι έτοιμη να γυρίσει άμεσα στην Ελλάδα και να δουλέψει. Υπήρξε μεγάλη πρόοδος τις τελευταίες δυο μέρες, τόνισε». Παράλληλα πρόσθεσε πως το ΔΝΤ επιμένει πως η λύση που θα πρέπει να δοθεί θα έχει δυο σκέλη, των μεταρρυθμίσεων και του χρέος.Ωστόσο, δήλωσε προς το ελληνικό χρέος δεν χρειάζεται κούρεμα αλλά αναδιάρθρωση.

Kομισιόν για αξιολόγηση Το κλείσιμο της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό είναι αυτό που ενδιαφέρει όλους τους ευρωπαίους τουίταρε η Αννικά Μπράιντχαρντ εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

crashonline

tolimeri.wordpress 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)