Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Η ασφάλεια των δεδομένων «αγκάθι» στις online συναλλαγές


Kλονίζεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις online συναλλαγές εξαιτίας του φόβου για την ασφάλεια των δεδομένων τους...

Οι πρακτικές που υιοθετούν οι τράπεζες για την ασφάλεια των δεδομένων και των online δραστηριοτήτων αποτελούν βασική ανησυχία για τους καταναλωτές, όταν αποφασίζουν σε ποιον θα εμπιστευτούν τα προσωπικά στοιχεία και τις συναλλαγές τους, όπως προκύπτει από έρευνα της Kaspersky Lab, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 11.000 καταναλωτές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 63% των Ευρωπαίων θα απέφευγε να χρησιμοποιήσει πάροχο που είχε πρόσφατα αντιμετωπίσει περιστατικό ασφάλειας δεδομένων.

«Παρότι οι καταναλωτές είναι φαινομενικά προσεκτικοί όσον αφορά την ασφάλεια των πληροφοριών και των χρημάτων τους, όταν πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές, πολλοί ρίχνουν στον πάροχο την ευθύνη για την ενίσχυση της άμυνάς τους με πιο ισχυρά και αξιόπιστα μέτρα», όπως επισημαίνεται στην έρευνα.
Συγκεκριμένα, το 56% των Ευρωπαίων καταναλωτών παραδέχτηκε ότι θα επέλεγε έναν πάροχο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ή θα συναλλασσόταν με ένα online κατάστημα αποκλειστικά με βάση τα πρόσθετα μέτρα ασφάλειας, που θα προσέφερε, για να προστατεύσει τα χρήματα και τα εμπιστευτικά δεδομένα του.
Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα (60%) των Ευρωπαίων καταναλωτών ανησυχούν για τις πρακτικές ασφάλειας δεδομένων των εταιριών στις οποίες παρέχουν προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες (+6% σε σχέση με πέρυσι). «Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις τράπεζες και τους λιανέμπορους να αποδείξουν πως κάνουν ό,τι μπορούν, για να κατευνάσουν αυτούς τους φόβους και να καταστήσουν την ασφάλεια των online συναλλαγών και των δεδομένων κορυφαία προτεραιότητά τους», όπως τονίζεται στην έρευνα.
Η Kaspersky Lab είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες ψηφιακής ασφάλειας στον κόσμο και η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση του κλάδου. Η εταιρία είναι μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων παρόχων λύσεων ασφάλειας για χρήστες τερματικών συσκευών στον κόσμο, βάσει στοιχείων της IDC, για το 2014. Από το 1997, η εταιρία παρουσιάζει καινοτομίες στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, προσφέροντας αποδοτικές λύσεις για την προστασία των καταναλωτών, των μικρομεσαίων και των μεγάλων επιχειρήσεων, οι δε λειτουργίες της εκτείνονται σε εκατοντάδες χώρες παρέχοντας online ασφάλεια σε πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)