Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

«Κλειδώνει» η συμφωνία Τσίπρα – δανειστών

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr – «Κλειδώνει» η συμφωνία Τσίπρα – δανειστώνΜε ανακοίνωσή τους οι Θεσμοί «αδειάζουν» την ελληνική κυβέρνηση που «πούλησε» σκηνικό ρήξης για να θολώσει τα νερά – Μιλούν για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει συμφωνήσει και σε 4ο Μνημόνιο
Τελικά οι Έλληνες πολιτικοί είναι πολύ προβλέψιμοι. Από το 2009 που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια, είμαστε στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο θεατές.
AdTech Ad
Συνεχείς αποτυχημένες συσκέψεις με τους δανειστές, λεονταρισμοί στο εσωτερικό και λαϊκισμός άνευ ορίων, επιθέσεις στα... αδίστακτα γεράκια της Ευρώπης που θέλουν το κακό μας και στο τέλος... συμβιβασμός και επώδυνα μέτρα για το λαό με την φθηνή δικαιολογία «δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, θα χρεοκοπούσαμε». Λες και δεν είμαστε χρεοκοπημένοι.

Στρατηγική πέρα από κάθε κοινή λογική, στρατηγική που απλά αναβάλλει τη στιγμή της καταστροφής και μας επιβαρύνει με νέα μέτρα, στρατηγική με μότο φθάνουμε μέχρι το γκρεμό μήπως και αποφασίσει η Παναγιά να κάνει ένα θαύμα να μας σώσει και τελικά ικετεύουμε αυτόν που μας σπρώχνει στον γκρεμό να μας δώσει παράταση ζωής.
Ο μεγάλος μας θίασος κάθε χρόνο σε νέες περιπέτειες. Ποιοι άλλοι; Ο ελληνικός λαός και μια χώρα χωρίς χρήματα, στο έλεος καιροσκόπων πολιτικών.
Τον Ιανουάριο του 2015 ο λαός πίστεψε σε έναν άνθρωπο που υποτίθεται θα έφερνε την ανατροπή και μια πολιτική διαφορετική από τις καταστροφικές μνημονιακές των προηγούμενων ετών.
Μέσα σε λίγους μήνες οι μάσκες έπεσαν και ο Αλέξης Τσίπρας από το «Go back madam Merkel» έφτασε να γίνει ο «Άρχοντας των Μνημονίων». Έμαθε μάλιστα καλά και τα... κόλπα των προκατόχων του. Λέει και αυτός ότι διαπραγματεύεται σκληρά, διαρρέει δήθεν ρήξη με τους δανειστές, σηκώνει και μια παντιέρα έξω από Μαξίμου και από πίσω υπογράφει ό,τι του πασάρουν οι τοκογλύφοι δανειστές.
Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα το σκηνικό παρατράβηξε, με αποτέλεσμα να διαρρέονται σκοπίμως σενάρια εκλογών, ακόμα και δημοψηφίσματος.
Οι δανειστές έσπευσαν σήμερα να τον «αδειάσουν» πανηγυρικά. Με μια λιτή ανακοίνωση, Κομισιόν, ΕΚΤ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ανακοινώνουν την αποχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών από την Αθήνα.
Μιλούν για «σημαντική πρόοδο» που έγινε και υποστηρίζουν ότι η δουλειά με τις ελληνικές αρχές και τα κράτη - μέλη θα συνεχιστεί από τις έδρες τους.
Αναλυτικά:
«Οι Θεσμοί και οι ελληνικές αρχές έκαναν σημαντική πρόοδο σε ένα πακέτο πολιτικών που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για συζητήσεις αναφορικά με τη βιωσιμότητα χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος.
Όλοι οι θεσμοί θα συνεχίσουν να δουλεύουν από τις έδρες τους με τις αρχές και τα κράτη μέλη για τα τελικά συστατικά ενός πλήρους πακέτου πολιτικής».
Τι δεν καταλαβαίνετε;
Το Newsbomb.gr είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι τίποτε από όσα διαρρέονταν δεν πρόκειται να γίνει και πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει συμφωνήσει σε όλα με τους δανειστές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται όμως τώρα αντιμέτωπος με τις εσωτερικές συμπληγάδες. Τι θα πει στην «αριστερή» κοινοβουλευτική του ομάδα; Ότι μέσα σε λίγους μήνες έφερε 2 μνημόνια, το ένα επαχθέστερο του άλλου; Πώς θα αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους όταν δεν έχει τηρήσει στο ελάχιστο όσα υποσχόταν; Πώς θα αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή;
Όπως λέει και ο σοφός λαός: «Ό,τι σπέρνει θα θερίσει ο καθένας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)