Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Τι έχουν να απαντήσουν οι υποστηριχτές των πλαστικών καρτών;

Σχόλιο ιστολογίου:

Ο κίνδυνος της πλαστογράφησης πιστωτικών καρτών στηρίζεται στα συνεχόμενα κρούσματα κλοπής τους, στην αντιγραφή και την δημιουργία κλώνων καρτών. Τρανό παράδειγμα το δημοσίευμα που ακολουθεί.
56 πλαστές τραπεζικές κάρτες, μήπως θα έπρεπε να τρέμουμε για την μη ασφαλή χρήση της τεχνολογίας; Μήπως η φυσική μας παρουσία στα γκισέ των τραπεζών με την ταυτότητα μας είναι η μόνη οδός για να μην πέσουμε θύματα στις ηλεκτρονικές απάτες;
Γιατί οι τράπεζες δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το πρόβλημα της πλαστογράφησης, όταν οι ίδιες μας επιμένουν να αναφέρουν ότι είναι απόλυτα ασφαλής και γιατί δεν αποζημιώνουν για όσα έχασαν οι ιδιοκτήτες των καρτών;
 

Εκαναν μεγάλη ζωή με... πλαστές κάρτες στην Κρήτη

Εκαναν μεγάλη ζωή με... πλαστές κάρτες στην Κρήτη

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο άνθρωποι από τη Μαλαισία, ηλικίας 27 και 19 ετών, για χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη και παράβαση της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ενημερώθηκαν, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και Χανίων, σχετικά με την προσπάθεια αγοράς κοσμημάτων από κοσμηματοπωλείο με την χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών-κλώνων.


Άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ. πήγαν στο κατάστημα και αφού εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς, στη συνέχεια τους οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να αγοράσουν ένα ρολόι χρηματικής αξίας 10.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας δύο πλαστές κάρτες.

Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 55 κάρτες, οι οποίες ήταν εμφανώς πλαστές, κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έρευνα που έγινε σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ο 27χρονος και ο 19χρονος και σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χάρτες των Χανίων με χειρόγραφες επισημάνσεις εμπορικών καταστημάτων και κοσμηματοπωλείων και ακόμη 1 κάρτα εμφανώς πλαστή.
Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν πάει από την Αθήνα στα Χανιά, ενώ την Τρίτη χρησιμοποιούσαν τις εν λόγω κάρτες κάνοντας αγορές και είχαν επιτύχει τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο, καθώς και την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, με τη χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό, παράνομο περιουσιακό όφελος 1.500 ευρώ.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε οι συναλλαγές έγιναν σε Αθήνα και Χανιά την 19 και 20.04.2016, ενώ είχαν εκδοθεί αεροπορικά εισιτήρια αναχώρησης τους από τη χώρα. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Πηγή: FlashNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)