Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Τι ετοιμάζουν Μαξίμου Εκκλησία- Η τελική συμφωνία προ των πυλών



Κορυφώνονται οι ζυμώσεις αναφορικά με το πλαίσιο συμφωνίας ανάμεσα σε Εκκλησία και κυβέρνηση για το νέο καθεστώς στις σχέσεις τους.

Οι αντιδράσεις δεν έχουν σταματήσει αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται πως η Εκκλησία ίσως βρεθεί προ τετελεσμένων αναφορικά με το άρθρο 3. Παράλληλα, όμως και η μισθοδοσία του Κλήρου παραμένει ένα αγκάθι καθώς η κυβέρνηση αναζητά φόρμουλα ώστε να τους βγάλει από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Σήμερα ο υπουργός Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και εκπροσώπους των Κληρικών της Κρήτης, συζητώντας τα θέματα αυτά.
Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος παραμένουν σκεπτικοί για το μέλλον των συζητήσεων, βλέποντας εμμονής της κυβέρνησης αλλά και προσπάθεια να επιρρίψουν τις ευθύνες προς την πλευρά τους για τις 10.000 προσλήψεις που δε θα γίνουν αν δεν αλλάξει το μισθολογικό των Ιερέων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος μιλώντας στο ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στην κλονισμένη του εμπιστοσύνη στους πολιτικούς τονίζοντας: «Το μισθολογικό θέμα δεν το αγγίζουμε καθόλου. Μένει ως έχει. Πως θα προχωρήσουν; Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης λέει όχι; Όταν η Εκκλησίας της Κρήτης λέει όχι; Όταν η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος λέει όχι; Θα είναι μεγάλο λάθος».
Την ίδια ώρα, η αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο της Βουλή, Νίκο Βούτση, στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά για σύσταση Ειδική κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την προωθούμενη συμφωνία, ξεσήκωσε πολιτική θύελλα
Ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη πρωτοβουλίες σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Η θέση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, το οποίο δια στόματος του Γραμματέα της Κ.Ο., Β. Κεγκέρογλου έκανε λόγο για «κυβερνητικές σκοπιμότητες», «μονομερείς χειρισμούς» και «καθεστωτική αντίληψη».

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)