Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τι είναι πατρίδα


Reissaamme / pixabay
Τι είναι πατρίδα; Αυτό που δεν αφήνει κανένα νταβατζή να εισβάλλει οπότε θέλει, που δεν επιτρέπει σε κανένα δικτάτορα και ξένο κατακτητή να κάνει εθνοκάθαρση ή να προσπαθήσει να μας αφομοιώσει γιατί τα πλασματικά του σύνορα που δεν εκπροσωπούν έθνη, κινδυνεύουν.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Είναι επίσης αυτό που μας προστατεύει από τη βλακεία αφυπνισμένων που θα θεωρούν κάθε εθνικοαπελευθερωτική προσπάθεια ως ξεπούλημα και εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.

Πατρίδα είναι αυτό που μας εξασφάλισαν οι θυσίες άλλων και χάρη στους οποίους μπορούμε να κοιμόμαστε τα βράδια χωρίς να φοβόμαστε ότι θα έρθουν αεροπλάνα να μας βομβαρδίσουν χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Ήταν πολύ εύκολο να ήμασταν σαν τους Κούρδους. Έστω και το ελάχιστο οικόπεδο που μας άφησαν πρέπει να το εκτιμάμε καθημερινά και να σκεφτόμαστε πως ήμασταν όταν δεν το είχαμε. Κι εμείς πολεμήσαμε σε κάθε πόλεμο των νταβατζήδων εναντίον των οθωμανών πιστεύοντας ότι θα μας βοηθήσουν. Κι εμείς ικετεύσαμε τους πάντες να μας βοηθήσουν. Τελικά τα καταφέραμε χάρη στις θυσίες των προγόνων μας. Μακάρι να τα καταφέρουν και οι Κουρδοι.

Ποτέ δεν πρέπει, να ξεχνάμε τι είναι πατρίδα.

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)