Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

SOS!!! Γονείς προστατέψτε τα παιδιά σας. (Προσωπική εμπειρία για βαθύ προβληματισμό)


(Προσωπική εμπειρία.)

20χρονος φοιτητής, σύχναζα στο αναγνωστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Ιπποκράτους. Στην είσοδό του, νεαρές διανομείς, έδιναν φυλλάδια, ερωτηματολόγια. 

Το ερωτηματολόγιο ήταν ένα άριστο ψυχογράφημα, περισσοτέρων απο 100 ερωτήσεων, όμορφα δομημένο, με σαφείς απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι πληροφορίες που έγραφε, ήταν για ένα κέντρο ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης. 

Για το αποτέλεσμα του ψυχογραφήματος, θα ενημερωνόταν ο ενδιαφερόμενος. Όλα δωρεάν.

Από περιέργεια για το αποτέλεσμα, το συμπλήρωσα και το έστειλα. Το ερωτηματολόγιο ήταν άριστο και άγγιζε κάθε πτυχή της ζωής. Επαγγελματικά,
συναισθηματικά, σχέσεις, οικογένεια κλπ. Ποιός νέος δεν ενδιαφέρεται για το πώς τον βλέπουν οι άλλοι; Ποιός δεν έχει προβλήματα συναισθηματικά, προσωπικά, οικογενειακά, ερωτικά, επαγγελματικά;

Μετά από λίγο καιρό έλαβα απάντηση, πως είναι έτοιμη η ανάλυση και πως θα δοθεί προσωπικά κατ' ιδίαν. Πήρα τηλέφωνο, έμαθα διεύθυνση και έκλεισα ραντεβού. Μέχρι στιγμής δεν ήξερα ποιός ήταν από πίσω.

Πήρα το τρόλεϊ για Πατησίων. Το κτίριο εξωτερικά παλιό, εσωτερικά όμως "γυάλιζε".

Με περίμενε μια κυρία που μου έδωσε τα αποτελέσματα. Σε σχεδόν όλα είχαν πέσει μέσα! Το επόμενο βήμα ήταν να με ενημερώσουν για το κέντρο τους που αναλάμβανε σεμινάρια συτοβελτίωσης (επί πληρωμή). Μου συνέστησαν βιβλία του Ρον Χάμπαρντ (δεν τον είχα ακουστά).

Έφυγα, όντας μπατιροφοιτητής. Όμως, μου κινήθη το ενδιαφέρον, και αγόρασα ένα βιβλίο του συγγραφέα. Το διάβασα, και για να πω την αλήθεια, μπερδεύτηκα και δεν ενθουσιάστηκα. 

Μιλούσε για απόκτηση υπερφυσικών δυνάμεων, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας. Όμως, όλα τα υπόλοιπα ήταν αδιαφανή και μπερδεμένα. Τότε, απομυθοποίησα τον Χάμπαρντ. Είχα διαβάσει ήδη πολλά βιβλία ψυχολογίας, ανώτερα από το συγκεκριμένο.

Τώρα, όντας ώριμος άνδρας, με την εμπειρία της ζωής, βλέπω τον κίνδυνο για τα νέα παιδιά. Τα όργανα του σατανά, ρίχνουν τα πλοκάμια τους στα νέα παιδιά, ειδικά τους φοιτητές. Οι φοιτητές αποτελούν την μελλοντική κοινωνική, οικονομική και πνευματική ελίτ. Είναι εσωστρεφείς, πιεσμένοι από το συνεχές διάβασμα και τις εξετάσεις. 

Πολλοί έχουν κατάθλιψη. Συνήθως αμφισβητούν τους γονείς τους, τον Θεό, την κοινωνία. Η εξυπνάδα τους, ο ορθολογισμός, τους δίνει φτερά πνευματικά, αλλά και υπεροψία.

Ψάχνουν σε αυτούς τις αδυναμίες τους, έτσι ώστε υποσχόμενοι το "φάρμακο", αλλά και απεριόριστες δυνατότητες, να τους ελκύσουν.

Εμένα, ο καλός Θεός με προστάτεψε. Περπατώντας στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ, είδα και έφριξα! Παντού αφίσες αυτοβελτίωσης, Ανατολικών δοξασιών, Αιγυπτιακών φιλοσοφιών, αρχαιοελληνικών ειδωλολατρικών ομιλιών. Οι μασόνοι και οι άλλοι "σατανάδες", έχουν πληθύνει, δεν κρύβονται πιά. Έχουν λυσσάξει για τις νέες ψυχές των φοιτητών.

Συνοψίζοντας, θα πω: 

Γονείς, προστατέψτε τα παιδιά σας. Μην τα αφήνετε μόνα τους, μην τους έχετε απεριόριστη εμπιστοσύνη. Μπολιάστε τα γερά με Ορθοδοξία και Πατρίδα, όσο τα έχετε κοντά σας. Όταν φύγουν, να προσεύχεστε καθημερινά, τον καλό Θεό να τους προστατεύει από τα "πεπυρωμένα βέλη του μισάνθρωπου".

Από σχόλιο του φίλου μας ΑΝΑΤΟΛΙΟΥ και τον ευχαριστούμε!
«Πᾶνος»

ethnegersis.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)