Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Έκρηξη Κολωνάκι: Ήθελαν νεκρούς στην εκκλησία – Δεν ήταν τυχαίο το «χτύπημα»

Έκρηξη Κολωνάκι: Ήθελαν νεκρούς στην εκκλησία – Δεν ήταν τυχαίο το «χτύπημα» (pics&vids)Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας – Στο στόχαστρο η Ορθοδοξία και οι πιστοί - Οι δράστες ήθελαν να χυθεί αίμα
Σε ένα κουτί από παπούτσια ήταν τοποθετημένος ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη στις 07:10 το πρωί της Πέμπτης (27/12) έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. 
ekrixi kolwnaki 3 copy
Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό τα οποία ήταν δεμένα με ταινία και πάνω τους ήταν προσαρμοσμένη εκρηκτική ύλη, αλλά και καλώδια κι ένα ρολόι.
Ο νεωκόρος της εκκλησίας, η οποία βρίσκεται βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, εντόπισε το ύποπτο κουτί όταν προσήλθε στο ναό για τον ανοίξει και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.
Στο σημείο έφτασε ένας αστυνομικός από το Τμήμα Εξαρχείων, ο οποίος τραυματίστηκε από την έκρηξη. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ο νεωκόρος τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη για την επίθεση.
ekrixi kolwnaki 3 copy
«Ήθελαν να χυθεί αίμα»
Οι Αρχές ανησυχούν ιδιαιτέρως για το σημείο που επιλέχθηκε να τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.
Πρόκειται για πολυσύχναστο μέρος, ενώ προκαλεί μεγάλη ανησυχία το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Ο τόπος και ο χρόνος δείχνει ότι οι δράστες είχαν στόχο έναν Ιερό Ναό – σύμβολο για την πρωτεύουσα και μάλιστα σε μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές.
Δεν επέλεξαν όμως απλά να κάνουν ένα συμβολικό χτύπημα. Δεν φρόντισαν να κάνουν κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα και έτσι έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
«Ήθελαν νεκρούς. Ήθελαν να χυθεί αίμα», δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι είναι τρομοκρατημένοι από το γεγονός ότι οι δράστες «χτύπησαν» στην καρδιά της Αθήνας και μάλιστα σε ένα μέρος όπου συρρέουν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νεωκόρος της εκκλησίας ήταν αυτός που εντόπισε τον μηχανισμό και μάλιστα προσπάθησε αντιλαμβανόμενος περί τίνος πρόκειται να προστατέψει τον Ναό (παίρνοντας μεγάλο ρίσκο) να τον απομακρύνει από την πλαϊνή είσοδο όπου είχε τοποθετηθεί.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά λίστα με περιστατικά επιθέσεων κατά χώρων θρησκευτικής λατρείας που έχουν καταγραφεί από το 2017, σύμφωνα με Έκθεση που δημοσιοποίησε πρόσφατα το Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Το 94% των επιθέσεων μάλιστα αφορά επιθέσεις κατά Ορθόδοξων Εκκλησιών, ήτοι 525 περιστατικά. 
Μαυροειδάκος στο Newsbomb.gr: «Ήθελαν αίμα»
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Newsbomb.gr με τον γενικό γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Ευστράτιο Μαυροειδάκο, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ειδικού φρουρού του τμήματος Εξαρχείων που τραυματίστηκε από την έκρηξη, έγινε γνωστό ότι «ο αστυνομικός έχει επαφή με το περιβάλλον, ενώ τα τραύματα που φέρει δεν κρίνονται πολύ σοβαρά».
Δείτε τι δήλωσε από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας καθώς και ο ιερέας του ναού: 

Αυτόπτης μάρτυρας: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)