Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ο Τσίπρας φοβάται την κατηγορία του προδότη

Ο Τσίπρας φοβάται την κατηγορία του προδότη Του Γιάννη Σιδέρη
Ισχύς του η προστασία της αστυνομίας! Την ομιλία του λαοφιλούς πρωθυπουργού προστάτεψαν σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, 2.000 αστυνομικοί, 18 διμοιρίες ΜΑΤ, άνδρες της ΟΠΚΕ, drones, ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, αύρες και ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού! Τα ΜΑΤ είχαν περιζώσει την περιοχή του Λευκού Πύργου και απαγόρευαν την προσέγγιση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.
Σωστό εν μέρει, οι αντισυγκεντρώσεις είναι ολοκληρωτικά αντιδημοκρατική, έως φασιστική, πρακτική αλλά ο μόνος που δεν δικαιούται να τις καταγγέλλει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη και οι εντεταλμένοι του ελαμπρύνθησαν, διαπρέποντες στη δημιουργία αντισυγκεντρώσεων, ως δήθεν αγωνιστική αριστερή πρακτική, από το 2010 ως τις παραμονές των εκλογών του 2015.
Δεν θα κάναμε ουδεμία μνεία στα μέτρα ασφαλείας, αν δεν διαβάζαμε τον ισχυρισμό του κ. Τζανακόπουλου ότι «ουδέποτε στις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, δεν υπήρξαν αντιδράσεις για τους πολίτες που διαδήλωναν κατά της κυβερνητικής πολιτικής».
Οφθαλμαπάτη ήταν προφανώς και το… σινικό τείχος από κλούβες των ΜΑΤ χθες και στη ΔΕΘ. Ίδιας μορφής οφθαλμαπάτη, με αυτή στην οποία υποπίπτουμε καθημερινά βλέποντας κλούβες να αποκλείουν την Ηρώδου του Αττικού – ενώ ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε στη Βουλή ότι δεν έχει κλούβες έξω από το γραφείο του!
Επί της ουσίας: Η ομιλία είχε εμπρηστικούς τόνους αλλά δεν πρόσφερε κάτι νέο. Ηταν εμφανές ότι άμεσος στόχος ήταν η επικοινωνιακή αντίπραξη στην ομιλία Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ. Εμφανέστερο ακόμη – από το περιεχόμενο – ότι ο Πρωθυπουργός διακατέχεται από την αγωνία να μην καταγραφεί στην Ιστορία ως προδότης της Μακεδονίας.
Εξ’ ου και επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο σκληρών χαρακτηρισμών, προκειμένου να απομοιώσει κάθε ευαίσθητο Μακεδόνα και κατ΄ επέκταση κάθε ανήσυχο πατριώτη, χαρακτηρίζοντάς τους ως ακροδεξιούς. Διαβαθμίσεις δεν υπήρχαν για τον πρωθυπουργό και το κόμμα του κατά την αντιπολιτευτική περίοδο, δεν υπάρχουν και τώρα. Όσοι δεν αποδέχονται την συμφωνία είναι πατριδοκάπηλοι, συμμαχητές και συντροφάκια του Μιχαλολιάκου!
Επίσης ήταν πατερναλιστικός (σε σημείο προσβλητικό) προς τους Θεσαλονικείς. Είπε μεταξύ άλλων: «Δεν θα αφήσουμε τη Θεσσαλονίκη να γίνει η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους», ενώ για τα αυτοδιοικητικά: «ούτε τη Μακεδονία, ούτε τη Θεσσαλονίκη να ξαναπέσει στα χέρια των απόγονων του Παπαγεωγόπουλου και του Ψωμιάδη.
Σ.Σ.: Θαρρούμε ότι έχουν παραγίνει τον τελευταίο καιρό οι προσβλητικές αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη, και οι συνεχείς συσχετισμοί της με τους Γκοτζαμάνηδες ή κάποιες γκρίζες αυτοδιοικητικές πτυχές. Να θυμίσουμε ότι ο πρώτος μεταπολεμικός δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ήταν αριστερός, ο Μηνάς Πατρίκιος. Ο ίδιος είχε διατελέσει και πρώτος αιρετός δήμαρχος το 1925.
Οπότε η πόλη έχει αριστερή αυτοδιοικητική ιστορία όταν κρίνει επωφελείς και επαρκείς τους υποψήφιους δημάρχους, και δεν χρειάζεται κανέναν αριστερό Πατερούλη να την προστατέψει για να μην ξαναγυρίσει στους Γκοτζαμάνηδες. Ακόμη κ αν ήθελε να γυρίσει στους «Ζορρό», δικό της θέμα θα ήταν.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με ακραίες φράσεις στην αντιπολίτευση γενικοποιώντας το επί μέρους: «Δε θα επιτρέψουμε, είπε, στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν την πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι – χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Να παριστάνουν τους υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά, τη δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αγώνων τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, προδότες και μειοδότες».
Κατηγόρησε δε τον Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι «τον ακούει όλη η Ελλάδα να αναπαράγει τις αισχρότητες διάφορων περιθωριακών ακροδεξιών, περί προδοσίας και συναλλαγής. Τον ακούει δηλαδή να ξεπλένει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις δικές της θέσεις.
Μια τέτοια γραμμή είναι που νομιμοποιεί στελέχη της ΝΔ, να συναγελάζονται με χρυσαυγίτες σε διάφορα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Που νομιμοποιεί συνδικαλιστές – εκπαιδευτικούς υποτίθεται – της ΝΔ να βγάζουν ανακοινώσεις που θυμίζουν Μεταξική φάλαγγα», είπε.
Είχε βέβαια και τις ιλαρές στιγμές η ομιλία: Ο κατ΄ εξοχήν ιεροκήρυκας του διχασμού δήλωσε «δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουν ξανά στην Ελλάδα στις σκοτεινές εποχές του διχασμού»!
Εν τέλει ο Πρωθυπουργός, απρόσκλητα και απρόκλητα, με προσωπική αμεριμνησία και ιστορική άγνοια, έχρισε τον εαυτό του δημιουργό εθνικών γεγονότων, των οποίων το ιστορικό μέγεθος, το βάρος και βάθος, τον ξεπερνούν. Έμπλεξε και τώρα αγωνιά να μην μνημονεύεται στο μέλλον ως προδότης της Μακεδονίας.
Όμως αν αυτό ισχύσει, θα κριθεί στους χρόνους που έρχονται από τη μέγγενη της ιστορίας, και όχι από τους χαρακτηρισμούς που του προσάπτει η νυν αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)