Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη Λέσβο. Εκτός από τις βίαιες συγκρούσεις που ξεσπούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια, πλέον οι κάτοικοι της περιοχής έχουν φτάσει στα όριά τους, καθώς έχουν γίνει μάρτυρες βανδαλισμών και βεβήλωσης στο νεκροταφείο του χωριού!
Οι εκκλήσεις των τοπικών Αρχών, οι οποίες εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στη Λέσβο εξαιτίας των υπεράριθμων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο νησί, φαίνεται ότι δεν βρίσκουν... ευήκοα ώτα και πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.
Την Κυριακή το πρωί, για τρίτη φορά, κάτοικοι της Μόριας αντίκρισαν τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν στο νεκροταφείο μετανάστες οι οποίοι
φιλοξενούνται στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.
Οι δράστες έσπασαν σταυρούς και μνήματα και έριξαν τα καντήλια. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, καθώς, όπως λένε, οι μετανάστες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι και στις αρχές κάθε μήνα που παίρνουν τη χρηματική αποζημίωση βγαίνουν σε ομάδες, καταναλώνουν αλκοόλ και προκαλούν φθορές...
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια το κλίμα παραμένει τεταμένο μετά τις συγκρούσεις αραβόφωνων και Κούρδων, που είχαν ξεσπάσει στις 25 Μαΐου. Τότε περίπου 1.000 Κούρδοι είχαν φύγει για τη Μυτιλήνη και αρνούνταν να επιστρέψουν στη Μόρια.
Περίπου 600 άτομα οδηγήθηκαν σε πρόχειρο καταυλισμό στην περιοχή της Λάρσου και άλλοι 300 στον χώρο των παλαιών παιδικών κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ.
Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε σωρεία διαμαρτυριών από τον Δήμο Λέσβου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και φορείς, όπως η Ενωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο, οι οποίοι κατήγγειλαν την παράνομη δημιουργία νέων δομών φοβούμενοι ότι οι πρόχειροι καταυλισμοί θα λάβουν μόνιμο χαρακτήρα.
kostasxan.blogspot
Γιατί συνεχίζεται να τους αποκαλείται πρόσφυγες; Οι πρόσφυγες ζητούν άσυλο στην αμέσως επόμενη χώρα από τη δική τους, σταματήστε τα παραμύθια, αντικατάσταση πληθυσμού γίνεται.ΤΕΛΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή