Σάββατο 12 Μαΐου 2018

«Πόλεμος Α.Ε. - War S.A.»: Εικονογραφημένο μήνυμα στο Μετρό Συντάγματος (pics)

Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων επέλεξε να ασχοληθεί με το θέμα του πολέμου στη φετινή ετήσια έκθεση γελοιογραφίας, που διοργανώνει στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, με τίτλο «Πόλεμος Α.Ε. - War S.A.».
Μετά την τεράστια επιτυχία των δύο προηγούμενων εκθέσεων,«Μετέωρο Βήμα» (2016) και «Sweet Europe» (2017) οι οποίες αγκαλιάστηκαν από χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, οι Έλληνες γελοιογράφοι φιλοδοξούν φέτος να στείλουν ένα εικονογραφημένο μήνυμα φιλίας των λαών: «Επιλέξαμε το θέμα του Πολέμου, μη μπορώντας να αποστρέψουμε τη ματιά μας όχι μόνο
από όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου που απειλείται από τα γεράκια του Πολέμου. Φιλοδοξούμε η έκθεση “Πόλεμος Α.Ε. - War S.A.” να αποτελέσει μια φιλειρηνικήδιεθνιστική κραυγή αγωνίας και συμπαράστασης, ένα εικονογραφημένο μήνυμα φιλίας των λαών κόντρα στον μιλιταρισμό, τις βόμβες και το θάνατο. Αρνούμαστε να σιωπήσουμε μπροστά στα καραβάνια των προσφύγων και στεκόμαστε με αλληλεγγύη απέναντι στα παιχνίδια εξουσίας και τις ξένες επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στις ζωές των ανθρώπων».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 15 Μαΐου στις 10:30 το πρωί, από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 15 έως και τις 20 Μαΐου 2018 στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Στο χώρο, θα βρίσκονται μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων για να ενημερώνουν και να ξεναγούν το κοινό.
Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος και κορυφαίοι σκιτσογράφοι από την Πορτογαλία, μια χώρα με τεράστια γελοιογραφική παράδοση, η οποία έχει να επιδείξει ορισμένα «θηρία» του πολιτικού σκίτσου. Συνολικά θα εκτεθούν 160 έργα.
Τέλος, η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Παυλίδη, «ενός ακόμη από τους σπουδαίου της τέχνης μας, που δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε νέος, ανεξαρτήτως ηλικίας. Όπως όλοι οι γελοιογράφοι» αναφέρει η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων.
Στην έκθεση «Πόλεμος Α.Ε. - War S.A.» συμμετέχουν:
Από τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων (www.cartoonists.gr): Παυλίδης Βαγγέλης, Αναστάσιου Τάσος, Βλάχος Κώστας, Γεωργοπάλης Δημήτρης, Γρηγοριάδης Κώστας, Δερβενιώτης Σπύρος, Dranis, Ζάχαρης Πάνος, Ζερβός Πέτρος,
John Antono, Ιωάννου Γιάννης, Κουντούρης Μιχάλης, Κουτσαντάς Σάκης, Μακρής Ηλίας, Μαραγκός Πάνος, Μήλας Παναγιώτης, Μητρόπουλος Βασίλης (Bas), Μητσομπόνος Παναγιώτης, Ξένου Έφη, Ορνεράκης Σπύρος, Οθωναίου Αλεξία, Παπαγεωργίου Βασίλης, Πετρουλάκης Ανδρέας, Ρουγγέρης Κωνσταντίνος, Σκλαβενίτης Κώστας, Soloup, Soter, Στάθης (Σταυρόπουλος), Ταμπακeας Ηλiας, Τζαμπούρα Μαρία, Χαντζόπουλος Δημήτρης, Χερουβείμ Βαγγέλης.
Από την Πορτογαλία: António, Carlos Brito, André Carrilho, Cristina Sampaio, Vasco Gargaloσ, Jorge Gonçalves, Maia, Rodrigo De Matos, Cristiano Salgado.
Η έκθεση διοργανώνεται από τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής, τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)