Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ο ανεπιθύμητος Τσίπρας και η οργή του λαού.

Υπό την προατασία των ΜΑΤ, που υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει ο Τσίπρας, στο νησί της φιλοξενίας

Οι εικόνες από την Μυτιλήνη τα είπαν όλα. Ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε την προστασία των ΜΑΤ για να τον προστατέψουν(;) από τους κατοίκους ενός νησιού που οι υπουργοί του πρότειναν ….για Νόμπελ Φιλοξενίας, λόγω της στάσης τους στο προσφυγικό!

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, ήταν τόσο μαζική η συμμετοχή στις διαμαρτυρίες που ούτε ο … Καρτερός δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι όσοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους, δημιουργώντας την εικόνα μιας νεκρής πόλης και συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας είναι μαύρο «μέτωπο» ή ακροδεξιοί, ή υπάλληλοι της ολιγαρχίας που θέλει να ρίξει την αριστερή κυβέρνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Γιατί είναι, στην πλειοψηφία τους, απελπισμένοι μικροεπιχειρηματίες που
συνθλίβονται από την πολιτική του κ. Τσίπρα. Από την αδυναμία της κυβέρνησης του, τρία χρόνια τώρα, να καταρτίσει ένα σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών. Από την αποτυχία του στη μάχη για τη διατήρηση των μειωμένων των συντελεστών του ΦΠΑ, τους οποίους θα υπερασπιζόταν μέχρι ..θανάτου ο κυβερνητικός του εταίρος, κ. Καμένος. 

Η οικονομική ανάπτυξη, τις τελευταίες δεκαετίες, παρά τις στρεβλώσεις και την μονομέρεια της, επέτρεψε στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου να επαναπατρίσουν, σημαντικό μέρος του ανθρώπινου δυναμικού τους αλλά και να αποτελέσουν τόπους εσωτερικής μετανάστευσης, προσφέροντας δουλειές. Αύξησαν τον πληθυσμό τους, ευημέρησαν και τροφοδότησαν με μεγάλα ποσά από φόρους τα κρατικά ταμεία. 


Η κυβέρνηση, αντί να κοιτάξει πως θα περισώσει αυτό το «οικονομικό θαύμα» των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και των Δωδεκανήσων, και στα δύο θέματα που αντιμετωπίζουν (προσφυγικό, ΦΠΑ) έκανε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκε! Ο ΦΠΑ αυξήθηκε και θα αυξηθεί και άλλο από τον Ιούλιο, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Και τα νησιά έγιναν αυτό που απέκλειε με το τόσο κατηγορηματικό του ύφος, ο κ. Τσίπρας. Αποθήκες ψυχών. 

Αλλά ακόμα και σε νησιά όπως η Κως που κατάφεραν, στηριζόμενα στις δικές τους δυνάμεις, να επιστρέψουν δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να αποτελέσει εμπόδιο. Κοντεύει ένας χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό και η κατάσταση στο λιμάνι και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι απελπιστική. Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να ολοκληρώσει τη μελέτη αποκατάστασης του λιμανιού σε 9 μήνες ενώ «κανονικά» αυτό θα ήθελε δύο χρόνια. Σπουδαίο επίτευγμα! Να το αναρτήσουν σε ενημερωτική ταμπέλα για τους τουρίστες!

Οι νησιώτες έχουν γυρίσει την πλάτη στον κ. Τσίπρα και για ένα ακόμα σημαντικό λόγο. Για το θράσος της κυβέρνησης του, που παρά την εμφανή αποτυχία της πολιτικής της, ζητάει και τα ρέστα. Μπορεί χθες ο πρωθυπουργός, θορυβημένος από τις διαμαρτυρίες, να δήλωσε ότι οι νησιώτες έχουν τα δίκια τους αλλά μέχρι χθες οι υπουργοί του ήταν σε άλλη γραμμή.

Ότι η κυβέρνηση του τα έχει όλα καλώς καμωμένα και για την κατάσταση που επικρατούσε στα νησιά, έφταιγαν οι δήμοι που δεν έδιναν και άλλους χώρους για νέα hot spots και γενικά οι τοπικές κοινωνίες που δεν καταλάβαιναν, δεν βοηθούσαν, δεν ήταν τόσο προοδευτικές όσο ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλα αυτά πληρώνονται. Δεν θυμάμαι άλλον πρωθυπουργό, σε επίσκεψη του στα νησιά, να έχει αντιμετωπιστεί περίπου ως ανεπιθύμητο πρόσωπο.

ΒΗΜΑ

infognomonpolitics.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)