Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Νότης Μαριάς σε Γιούνκερ : Λεφτά στους Έλληνες αγρότες και όχι στην Τουρκία

Βρυξέλλες, 2/5/2018
Δελτίο Τύπου /Βίντεο
 Λεφτά στους Έλληνες αγρότες και όχι στην Τουρκία διεμήνυσε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνκερ μιλώντας στις 2 Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τη δέσμη μέτρων για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο μετά το 2020.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο το οποίο μας παρουσίασε ο κύριος Γιούνκερ οδηγεί σε σημαντική μείωση κονδυλίων στον τομέα της γεωργίας. Αυτό σημαίνει σημαντικό πλήγμα για τους αγρότες του
Ευρωπαϊκού Νότου, σημαίνει πλήγμα για τους μικροκαλλιεργητές, σημαίνει πλήγμα για τους ίδιους επίσης τους αλιείς. Και όλα αυτά σε μια φάση απελευθέρωσης του διεθνούς εμπορίου στον πρωτογενή τομέα που οδηγεί στη φτωχοποίηση των αγροτών του Νότου».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επομένως θα πρέπει να υπάρξει διατήρηση ή και αύξηση των κονδυλίων προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, ιδίως στις χώρες οι οποίες υφίστανται τις συνέπειες αυτή τη στιγμή».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επιπλέον τα ποσά που διατίθενται για τη συνοχή δεν επαρκούν, πρέπει να στηρίξουμε τις νησιωτικές περιοχές, τις περιοχές του Αιγαίου. Τα νησιά του Αιγαίου που δέχονται τεράστιο αριθμό προσφύγων και παρανόμων μεταναστών. Και εκεί πρέπει να έχουμε επιπλέον κονδύλια αντί να τα δίνουμε στην Τουρκία η οποία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και κρατά παράνομα στις φυλακές τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς. Ευχαριστώ».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)