Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Βροντερό «όχι» στις συντάξεις πείνας

Σε νέες κινητοποιήσεις οι απόμαχοι της δουλειάς, που δίνουν μάχη κατά του «νόμου Κατρούγκαλου»

Αποφασισμένοι είναι οι συνταξιούχοι σε ολόκληρη τη χώρα να συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές διατάξεις του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4387/2016), οι οποίες, όπως λένε, έχουν μετατρέψει τις συντάξεις τους σε προνοιακά βοηθήματα.

Χθες το πρωί εκατοντάδες συνταξιούχοι από όλους τους κλάδους συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια, με πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα για τις άδικες περικοπές στις συντάξεις και την «ισοπέδωση» του Ασφαλιστικού, που έχουν κάνει τη ζωή τους μαρτύριο, έκαναν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. «Ζητάμε να καταργηθεί αυτός ο νόμος που έχει θανατηφόρες διατάξεις για την προσωπική διαφορά και τον επανυπολογισμό των συντάξεων, με αποτέλεσμα να μας οδηγεί στην περικοπή σχεδόν τεσσάρων συντάξεων» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης.
Αξίζει να τονιστεί πως, σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, οι απώλειες που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι κατά τη διάρκεια των μνημονιακών ετών ξεπερνούν συνολικά τα 62 δισ. ευρώ! Οπως ανέφεραν χθες οι διαδηλωτές, δεν θα δεχτούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που τους αφαιρεί όσα δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή και ότι θα βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους. Ηδη σήμερα θα διοργανωθεί ακόμα μία διαμαρτυρία μπροστά στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των συνταξιούχων κατά του «νόμου Κατρούγκαλου». Ανάλογη κινητοποίηση έγινε χθες και στη συμπρωτεύουσα. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε μπροστά από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους και κατέληξε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι συνταξιούχοι κατέθεσαν ψήφισμα.

Ακόμα περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα μπαίνουν στον χορό των κινητοποιήσεων. Σήμερα στους δρόμους βγαίνουν οι συνταξιούχοι στη Λαμία, αύριο στη Χαλκίδα και στον Πύργο, ενώ την προσεχή Τρίτη σειρά έχει η Καβάλα. Επίσης, προ των πυλών βρίσκεται ακόμα μία μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)