Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Τσακαλώτε, κάτω τα χέρια απο τις συντάξεις


geralt / pixabay

Όλη η αθλιότητα του καθεστώτος ήταν συμπυκνωμένη σε μια δήλωση, τη δήλωση Τσακαλώτου για τις συντάξεις:

Η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να μην μειωθούν οι συντάξεις από 1/1/2019, όπως προβλέπει η συμφωνία που έχει ψηφιστεί, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Είναι η λογική της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που έκαναν βέβαια και οι προηγούμενοι απο αυτούς, αλλά τούτοι εδώ την έχουν αναγάγει σε επιστήμη. Προσέξτε διατύπωση, δε θα ζητήσουν να μη μειωθούν οι συντάξεις , που οι ίδιοι συμφώνησαν με τους πιστωτές να μειωθούν. Τι δ@@ολο συμφωνία θα ήταν αυτή αν δεν την τηρούσαν;

Απο 1/1/2019 θα μειωθούν λοιπόν οι συντάξεις και θα μειώνονται συνεχώς
ανάλογα με τους μαθηματικούς τύπους για τους υπολογισμούς τους που έχουν μπει στα μνημόνια. Λένε οτι θα βγούμε απο τα μνημόνια το καλοκαίρι, γιατί φρόντισαν τα μνημόνια που υπέγραψαν, να λειτουργούν διαχρονικά , αυτόματα και να κόβουν μισθούς και συντάξεις στο διηνεκές.

Είπε ακόμα οτι οι συντάξεις δεν είναι για να πληρώνει η γιαγιά το σπίτι του παιδιού της και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να ξοδεύουμε όσα οι ανεπτυγμένες χώρες και τίποτα σε κοινωνικές δράσεις.

Οι συντάξεις δεν είναι δώρο της κάθε κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους, είναι τα χρήματα που το κορόιδο ο κάθε εργαζόμενος πλήρωνε αγόγγυστα για δεκαετίες και στο τέλος οι άθλιοι μνημονιακοί άρχοντες τα κλέβουν. Ναι τα κλέβουν.

Οταν κάνεις εθελουσίες εξόδους για εταιρείες που κλείνουν ή ιδιωτικοποιούνται (Ολυμπιακή, ΟΤΕ, τράπεζες κλπ) , δίνεις συντάξεις ακόμα και στα 30 και απο την άλλη δεν βάζεις μια στον ασφαλιστικό κορβανά, τότε αυτό δε λέγεται κοινωνική πολιτική, ληστεία λέγεται και εσύ ο πολιτικός που τη νομοθετείς, είσαι ληστής και μέγιστος απατεώνας.

Οταν μοιράζεις τα κονδύλια για την υγεία σε εργαζόμενους, ανέργους, ανασφάλιστους και μετανάστες χωρίς πάλι να βάλεις 1 ευρώ παραπάνω ως κρατική συμμετοχή, δεν κάνεις κοινωνική πολιτική, είσαι απατεώνας, υποκριτής και ψεύτης.

Κοινωνική πολιτική και κοινωνικές δράσεις βέβαια δεν κάνουν για την ψυχή της μάνας τους, αλλά ή για να υφαρπάξουν μερικά ψηφαλάκια παραπάνω ή για να μη γίνει κοινωνική έκρηξη απο την εξαθλίωση της κοινωνίας.
Κοινωνικές δράσεις αν θέλετε απο τις τσέπες σας κύριε Τσακαλώτε και αν δεν έχει το ταμείο κόψτε απο τις παχυλές αποζημιώσεις σας πρώτα. Διώξτε τα παράσιτα, αυτών που δεν έχουν κάν προσόντα, τις στρατιές των μετακλητών που τρώνε και πίνουν απο τους φόρους μας.
Βρείτε τρόπους. ¨Οχι όμως κλέβοντας τα χρήματά μας.

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)