Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Έτσι θα είναι οι νέες βιομετρικές ταυτότητες – Τι θα πρέπει να αρνηθούμε με κάθε κόστος (ΒΙΝΤΕΟ)


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Στο Εθνικό Τυπογραφείο, για να πάρει ΦΕΚ, έχει ήδη σταλεί η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις νέες ταυτότητες.
Όπως αντιλαμβάνεστε, ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα!
Η έκδοση των νέων βιομετρικών αστυνομικών ταυτοτήτων με RFID μικροτσίπ αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2019 και ήδη καθορίστηκαν οι προδιαγραφές ασφαλείας. Αργότερα δεν αποκλείεται να μας παρουσιάσουν καινούριες μεθόδους ενσωμάτωσης βιοτσίπ ή νάνοτσιπ στον οργανισμό μας για… «ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια».
Πλέον δεν είναι κάτι το «συνωμοσιολογικό», αλλά έχει μεταδοθεί στα δελτία ειδήσεων.
Αμέσως μόλις εκδοθεί το ΦΕΚ θα προκηρυχθεί και ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη της εταιρείας που θα αναλάβει την έκδοσή τους.
Πώς θα είναι και πόσο θα κοστίζουν οι νέες ταυτότητες
Το κόστος για την έκδοση κάθε νέας ταυτότητας για τον πολίτη αναμένεται να είναι από 8 ως 10 ευρώ συν το ποσό για την έκδοση των δυο φωτογραφιών που απαιτούνται!
Όπως διαρρέει, οι νέες ταυτότητες θα έχουν συνολικά επτά «ζώνες» ασφαλείας, από τις οποίες οι πέντε θα βρίσκονται στην εμπρόσθια όψη τους και οι υπόλοιπες στην οπίσθια.
Φυσικά, ενσωματωμένο θα είναι και το ειδικό τσιπ που θα περιέχει σε ηλεκτρονική μορφή την φωτογραφία και τα στοιχεία του κατόχου, το ύψος του, στοιχεία που απαιτούνται για Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως ο δήμος εγγραφής, ο αριθμός δημοτολογίου και ο τόπος έκδοσης της ταυτότητας, αλλά και σε ψηφιακή μορφή το δακτυλικό του αποτύπωμα.
Στην οπίσθια όψη θα είναι η έκτη «ζώνη» όπου θα υπάρχουν το όνομα του πατέρα του κατόχου, το όνομα μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ημερομηνία έκδοσης, η ομάδα αίματος και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ενώ στην έβδομη θα υπάρχει η «Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης/Machine Readable Zone-MRZ».
Το ενσωματωμένο RFID τσιπ θα είναι στο πάνω μέρος της. Ήδη οι αντιδράσεις είναι αυξημένες όσο και η προσπάθεια, τόσο καιρό, να καθυστερήσουν πράγματα και καταστάσεις. Ωστόσο, η παρούσα κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη για την Νέα Εποχή.
Όσο δεν μας λένε, να ενσωματώσουμε-εμφυτεύσουμε κάτι μέσα μας ή να χαράξουμε κάτι πάνω μας, υπάρχει ακόμα χρόνος και ελπίδα ότι δεν θα το φέρουν. Γιατί αν το φέρουν, τότε θα πρέπει να το αρνηθούμε, με κάθε κόστος.


prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)