Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ένας ακόμα ψεύτης που υπόσχεται ανάπτυξη.

Σχόλιο ιστολογίου:
Ο κυρ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός στην κυβέρνηση ΝΔ που από το 2012 υπόσχονται ανάπτυξη, αντί για αυτή έφεραν φόρους και μνημόνια. Έφτασε 2018 και υπόσχονται τα ίδια, Μητσοτάκης μια από τα ίδια ...

Κυρ. Μητσοτάκης: Το σχέδιο μας για την ανάπτυξη ισοδυναμεί με 600.000 νέες θέσεις εργασίας


Κυρ. Μητσοτάκης: Το σχέδιο μας για την ανάπτυξη ισοδυναμεί με 600.000 νέες θέσεις εργασίας
Του Γιάννη Κ.Τρουπή
Σημεία του σχεδίου του κόμματος του για την ανάπτυξη και το τι μπορεί να αποδώσει σε θέσεις εργασίας ανέπτυξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καρδίτσα όπου βρέθηκε για την εκδήλωση της αποχώρησης από την ενεργό πολιτική του πρώην βουλευτή και υπουργού Σπύρου Ταλιαδούρου.
Όπως τόνισε, "το σχέδιό μας είναι ένα σχέδιο που μπορεί να πετύχει, ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% το οποίο μπορεί να μην λέει κάτι για αυτούς που δεν είναι οικονομολόγοι, ισοδυναμεί όμως με 600.000 νέες θέσεις εργασίας, με ποιότητα και με αξιοπρεπείς απολαβές".

Με αυτό τον τρόπο, εξήγησε, μπορούμε να εξασφαλίζουμε ότι κάθε χρόνο, θα δίνουμε 1 δισ. ευρώ, ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, στους 800.000 συμπολίτες μας που το χρειάζονται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ. Θυμίζω, ανέφερε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέγοντας πως η πολιτική του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι πολιτική της ΝΔ.
Ο ίδιος μίλησε στη συνέχεια για μικρά χαμηλότοκα δάνεια, σε συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο περιθώριο, ώστε να ξαναμπούν στην αγορά με οικογενειακές, με προσωπικές επιχειρήσεις. Ακόμα αναφέρθηκε σε ελαστικότερα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας, στηρίζοντας την επιμόρφωση των ανέργων, τονίζοντας:
"Θα στηρίξουμε και τον θεσμό της οικογένειας σε όλη την ελληνική επικράτεια. Κανένα ελληνόπουλο εκτός παιδικού σταθμού, δέσμευση δική μου προσωπική, δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας".
Αποχώρηση Σπύρου Ταλιαδούρου
Σε μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό ο Κυριακός Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην εκδήλωση του πρώην υφυπουργού Παιδείας Σπύρου Ταλιαδούρου, κατά την οποία ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό πολιτική .
Παρόντες ήταν όλοι οι νυν και πρώην βουλευτές της ΝΔ από τη Θεσσαλία και η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, της οποίας ήταν συνεργάτης ο κ. Ταλιαδούρος.
Ο πρώην βουλευτής ανακοίνωσε την πρόθεση του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, σε μια συμβολική κίνηση προκειμένου να στείλει το μήνυμα προς τα παλιότερα στελέχη θα πρέπει να κάνουν πίσω και να στηρίξουν την ανανέωση και τις υποψηφιότητες νέων ανθρώπων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
«Σήμερα με μεγάλη γενναιότητα δείχνει ο ίδιος το δρόμο της ανανέωσης. Μια πράξη βαθιά πολιτική και γενναία. Ο Σπύρος γνωρίζει ότι πρέπει να ξέρεις πότε μπαίνεις και πότε να βγαίνεις από πολιτική» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμήθηκε μάλιστα τα λόγια του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη οταν εκείνος ανακοίνωσε το 2003 την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική.
«Το να φύγει κάποιος χρειάζεται συναισθηματική πληρότητα, κοινοβουλευτική ευαισθησία και καθαρό μυαλό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας τα λόγια του πατέρα του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην τακτική του θετικού λόγου και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση.
Επίθεση στον Α. Τσίπρα
«Δεν ακολουθώ τους αντιπάλους μου σε κατήφορο διαβολής και ακραίας πόλωσης, δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω . Αν θέλουμε νέο ξεκίνημα να αφήσουμε στην περιφρόνηση του λαού και της ιστορίας, αυτούς που πολιτεύτηκαν με το ή εμείς ή αυτοί, ή τους τελειώνουμε, η μας τελειώνουν, που έχουν υιοθετήσει την πιο ακραία εκδοχή αυριανισμού λόγου και δεν βρήκαν χθες μια κουβέντα για τα θύματα Μαρφίν. Ακολουθούν πολιτική καμμένης γης. Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας, είμαστε εδώ για να φέρουμε νέες δουλειές, θα σέβεται τους πολίτες το κράτος.
Στην πολιτική ψέματος και υποσχέσεων λίγα λόγια και πολλά έργα και σε πολιτική διχασμού και πόλωσης, ενότητα και συνοχή των Ελλήνων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Φωτογραφία: Intimenews

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)