Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ερντογάν δημοσιοποιεί ΑΠΟΡΡΗΤΑ έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης! Την θεωρεί ΗΤΤΑ του Κεμάλ και της Τουρκίας…


Εντολή να ψηφιοποιηθούν και να δημοσιευτούν τα επίσημα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν πριν από λίγες ώρες σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak.
Ο Ερντογάν αλλά και τα τουρκικά ΜΜΕ εμφανίζουν τη συνθήκη που ορίζει τα σύνορα της Τουρκίας και στην ανατολική αλλά και στη δυτική πλευρά ως μια μεγάλη ήττα του Μουσταφά Κεμάλ.
Χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στο παρελθόν είχε πει ««Το 1920 μας έδειξαν τη
Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;». Τώρα στην ίδια γραμμή είναι και τα μέσα της χώρας.
Με αυτή τη δημοσιοποίηση ο Ερντογάν στοχεύει να χτυπήσει τους κεμαλιστές αντιπάλους του, όμως είναι ξεκάθαρο ότι πλήττει και τη χώρα μας, από την οποία ο Ερντογάν έχει διεκδικήσεις.
Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα στην περιοχή μας, και δυστυχώς η χώρα μας έχει την ατυχία να έχει τους χειρότερους «ηγέτες» στο τιμόνι…