Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Ποιος θα μας σώσει από τις απάτες των τραπεζικών υπαλλήλων;

Σχόλιο ιστολογίου:
Μας ζητάνε τη φορολογική μας δήλωση, μας ζητάνε την ταυτότητα μας, μας ζητάνε την διαμονή μας, τι θα μπορούσαν να κάνουν με όλα αυτά τα προσωπικά δεδομένα οι υπάλληλοι των τραπεζών; Από το να λάβουν δάνειο μέχρι να ανοίξουν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, από το να μας χρεώσουν σε εταιρείες τηλεφωνίας μέχρι να καταστρέψουν την ζωή μας.
Ποιός θα μας σώσει από τις απάτες τους;


Μεγάλη κομπίνα στη Θεσσαλονίκη: Υπάλληλοι τράπεζας άδειαζαν θυρίδες - Πάνω από 2,8 εκατ. ευρώ η λεία

ΕΞΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ - ΕΙΧΑΝ «ΞΑΦΡΙΣΕΙ» ΡΟΛΟΓΙΑ, ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ, ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ - 17 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΟΥΣΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ

Στην εξιχνίαση μιας μοναδικής στα χρονικά της Θεσσαλονίκηςυπόθεσης, έφτασε η Αστυνομία - Πώς έφτασε στα ίχνη των δραστών
Έξι άτομα, ηλικίας 61 έως 64 ετών, κατηγορούνται για την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.
Πρόκειται για υπαλλήλους του τραπεζικού υποκαταστήματος, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στις θυρίδες, από τις οποίες, την περίοδο 1999-2016,
καταγγέλθηκε ότι εξαφανίστηκε το πολύτιμο περιεχόμενό τους. Συνολικά, κατά την ίδια ανακοίνωση, από εννέα τραπεζικές θυρίδες που είχαν μισθώσει 13 ιδιοκτήτες, αφαιρέθηκαν ρολόγια και χρυσαφικά, η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, χρυσές λίρες, όπως επίσης 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά. Η υπόθεση αφορά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Ίωνος Δραγούμη και ήρθε στο «φως», όταν ιδιοκτήτες των θυρίδων κατήγγειλαν την παραβίαση τους και την υπεξαίρεση του περιεχομένου τους. Οι ίδιοι προσέφυγαν και στα αρμόδια δικαστήρια καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας, ενώ ήδη εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.
Όλο αυτό το διάστημα ήταν σε εξέλιξη έρευνες του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν ενδελεχείς έρευνες, όπως αυτοψίες, πραγματογνωμοσύνες κ.ά., για να βρεθούν οι υπαίτιοι.
Το προανακριτικό υλικό εστάλη στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων για το κακούργημα της υπεξαίρεσης από εντολοδόχο. Ήδη η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, τα οποία ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξη των τραπεζικών θυρίδων.
Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Αστυνομία