Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Πως οι προδότες γίνονται ήρωες και πως η κρίσης ήταν ένα τέχνασμα των ΜΜΕ.

Σχόλιο ιστολογίου:
όλοι έμαθαν ότι η Ελλάδα ξεπέρασε την κρίση, εκτός από τον Ελληνικό λαό που θα συνεχίσει η λιτότητα, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η ανεργία και οι αυτοκτονίες απελπισμένων συνανθρώπων μας.
Όπως ξεκίνησε η κρίση έτσι και θα τελειώσει, με τον πόλεμο των ΜΜΕ, αλλά στο πέρας της θα έχει αφήσει την καταστροφή της οικονομίας ο μεγάλος απολογισμός της ένταξης μας στην Ε.Ε.
Είναι φοβερό πως τα ΜΜΕ ανεβάζουν τον Τσίπρα, ενώ για τον Ελληνικό λαό είναι ο πιο μισητός πρωθυπουργός της χώρας. Ο άνθρωπος - τέρας που όχι μόνο δεν έσχισε τα μνημόνια, που δεν σεβάστηκε την απόφαση του δημοψηφίσματος, που δεν κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ, που δεν αύξησε τους μισθούς, που δεν μείωσε τον ΦΠΑ, που ξεπούλησε ολόκληρη τη Δημόσια περιουσία σαν να του άνηκε, και που το χειρότερο μαζί με τον φίλο του Παναγιώτη Καμμένο κατέστρεψαν κάθε ελπίδα για αλλαγή, μας υποδούλωσαν και μας έβαλαν να περπατάμε στα τέσσερα ...

Δοξάστε τον ήρωα μας. Δοξάστε τον μεγάλο προδότη Δοξάστε την προπαγάνδα της ηθικής - πολιτικής κρίσης:


Telegraph: «Η Ελλάδα δραπετεύει από μία οικονομική τραγωδία»
Telegraph: «Η Ελλάδα δραπετεύει από μία οικονομική τραγωδία»Εκτενές ρεπορτάζ για την Ελλάδα, στο… λυκόφως της οικονομικής κρίσης, «φιλοξενεί» η Telegraph, η οποία αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια.
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια
ενώ έχει ξεκινήσει και η ανάπτυξη - «Ο Τσίπρας θέλει να είναι ο άνθρωπος που έβγαλε τη χώρα από αυτά τα προγράμματα διάσωσης» - «Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, τα σύννεφα πάνω από την Αθήνα φαίνεται να αρχίζουν να απομακρύνονται» - «Είναι δεδομένο ότι τα προγράμματα θα τερματιστούν τον Αύγουστο», γράφουν χαρακτηριστικά οι Βρετανοί.
«”Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό, φέρατε την Ελλάδα πίσω από το χείλος της αβύσσου!” Αυτά είναι λόγια που ο Αλέξης Τσίπρας φοβόταν ότι ποτέ δεν θα ακούσει» γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph αναφερόμενη στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην Αθήνα.
«Λιγότερο από τρία χρόνια πριν, ο Τσίπρας πραγματοποίησε ένα σκληρό, πεισματικό δημοψήφισμα για να απορρίψει τα πακέτα μεταρρυθμίσεων που έβαζαν τα βόρεια κράτη. Κέρδισε το δημοψήφισμα: 61% των Ελλήνων ψήφισαν όχι και η προκλητική λέξη έγινε μια συγκλονιστική κραυγή στους δρόμους της Αθήνας. Οκτώ χρόνια ύφεσης άφησαν την οικονομία μικρότερη από ό,τι πριν, από τα διπλά χτυπήματα της πιστωτικής κρίσης και την κρίση χρέους της Ελλάδας. Ωστόσο, ο Τσίπρας προετοιμάζεται να βγει τελείως από τα προγράμματα διάσωσης, οι οικονομικές προοπτικές της χώρας προφανώς μεταμορφώθηκαν. Οι οικονομολόγοι έχουν εντυπωσιαστεί».
«Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, τα σύννεφα πάνω από την Αθήνα φαίνεται να αρχίζουν να απομακρύνονται», λέει ο Σβέτα Σινγκ , επικεφαλής οικονομολόγος στην TS Lombard. «Αν και από μια πολύ χαμηλή βάση, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν» προσθέτει.
«Η ανάπτυξη είναι επίσης ευρεία. Οι εξαγωγές αυξάνονται, εν μέρει επειδή η μακρά συμπίεση των μισθών έχει κάνει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική οικονομία. Παραδοσιακά ισχυρά όπλα της ναυτιλίας και του τουρισμού αυξάνονται - οι τουρίστες αυξήθηκαν κατά 17% το 2017. Αλλά και άλλες βιομηχανίες. Η χρηματιστηριακή αγορά των Αθηνών σχεδόν διπλασιάστηκε σε δύο χρόνια. Οι μεγάλες τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά τώρα περνούν άνετα τα stress test. Τους τελευταίους έξι μήνες, οι μετοχές της Eurobank Ergasias σημείωσαν άνοδο 38%. Η Τράπεζα Πειραιώς κατά 37% και η Alpha Bank 20%. Οι δανειστές αντιμετωπίζουν με επιτυχία πακέτα επισφαλών δανείων προς τους επενδυτές, καθαρίζοντας τα δικά τους βιβλία μετά από χρόνια μάχης με σωρούς μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι μετοχές σε τομείς από την υγειονομική περίθαλψη έως τα πλαστικά έχουν σημειώσει άνοδο, καθώς η εγχώρια αύξηση και η αύξηση των εξαγωγών ενισχύουν διάφορα τμήματα της οικονομίας. Οι έρευνες για τη βιομηχανία δείχνουν ότι η ανάπτυξη είναι σε επίπεδα που δεν παρατηρήθηκαν πριν από την κρίση. Ισχυρότερη ανάπτυξη παρατηρείται και στα δημόσια οικονομικά. Η Ελλάδα είχε πέρυσι πλεόνασμα 0,8%. Εξαιρουμένων των χρεωστικών τόκων, πέτυχε πλεόνασμα πάνω από 4%- πολύ πάνω από το επίπεδο που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να διατηρήσει η κακοποιημένη οικονομία. Ο οργανισμός αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα τον Φεβρουάριο και την επαίνεσε πάλι τον περασμένο μήνα, έχοντας προβλέψει ένα πρωτογενές πλεόνασμα στο ήμισυ αυτού του επιπέδου. Οι επενδυτές έχουν επίσης επανέλθει. Το 10ετές ομόλογο της Ελλάδας είναι κάτω από 4%, λιγότερο από το ήμισυ του επιπέδου πριν από δύο χρόνια και ένα ελάχιστο κλάσμα των άνω των 30% ομολόγων στο αποκορύφωμα της κρίσης το 2011 και το 2012. Η κυβέρνηση επέστρεψε στις αγορές χρεογράφων το περασμένο καλοκαίρι» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα απαριθμώντας τα επιτεύγματα της χώρας.
tsipras2


Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)