Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Τα εβδομήντα λεπτά...


Μία ώρα και δέκα λεπτά έκανε η Ελληνική Αστυνομία να πάει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για να συλλάβει εκείνους που χτύπησαν τον καθηγητή Αγγελο Συρίγο. Το αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση στο Facebook μετά την καταδίκη ενός από τους δράστες: «Πώς να αισθάνομαι δικαιωμένος, όταν το αυτονόητο παραμένει ακόμη ζητούμενο στα ελληνικά πανεπιστήμια; Οταν έχω δει στην πράξη ότι η αστυνομία έκανε 70 λεπτά να φτάσει στον πεζόδρομο έξω (έξω!) από το Πάντειο για να συλλάβει κάποιον που είχε βιαιοπραγήσει κατά ενός καθηγητή;» (8.5.2018).
Λογική η καθυστέρηση. Οχι γιατί η ΕΛΑΣ έχει έλλειψη αστυνομικών, ούτε επειδή πολλά οχήματά της είναι ακινητοποιημένα. Κυρίως διότι τα στελέχη της θα έπρεπε να εκτιμήσουν με σοβαρότητα την κατάσταση.
Να το κάνουμε πιο λιανά με ένα παράδειγμα: Τηλεφωνεί κάποιος στο «100» και λέει: «Με χτύπησαν έξω από το X πανεπιστήμιο». Η πρώτη ερώτηση του αστυνομικού πρέπει να είναι «πόσο έξω; Είναι στο πεζοδρόμιο, που καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο, ή σε απόσταση ασφαλείας από την μήνι των στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ;». Η δεύτερη ερώτηση πρέπει επίσης να απαντηθεί με σαφήνεια. «Πόσο σας χτύπησαν; Πολύ, για να θεωρηθεί κακουργηματική πράξη, ή πάρα πολύ για να θεωρηθεί έγκλημα κατά της ζωής και να μπορούμε να παρέμβουμε αυτεπαγγέλτως;».

Για τη συνέχεια Kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)