Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή - Ευρύ "ναι" στο άρθρο 8

Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα μέτρα προώθησης του θεσμού για την υιοθεσία και αναδοχή, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
Συγκεκριμένα, σε σύνολο 264 βουλευτών, υπέρ του άρθρου 8 τάχθηκαν 161 έναντι 103 βουλευτών που καταψήφισαν. Από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8. 
Νωρίτερα, με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο με τα «μέτρα για την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και αναδοχής». Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν.
Οι βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η υπουργός Εργασίας,
Θεανώ Φωτίου, φαίνεται ότι έπεισαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει διαφωνίες. Ωστόσο κάποιοι , όπως ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Γεωργία Γεννιά, επιμένουν στην καταψήφιση της διάταξης. Αντίθετα, στους ΑΝΕΛ ο εισηγητής των οποίων είχε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ξεκαθάρισε χθες ότι στηρίζει τη διάταξη.
Διαφοροποιήσεις, επίσης, έχουν παρουσιαστεί τόσο στη ΝΔ ανάμεσα τους είναι η Ντόρα Μπακογιάννη που τάχθηκε υπέρ, όσο και στη ΔΗΣΥ που στηρίζει το άρθρο, με βουλευτές του κόμματος να επιμένουν στις επιφυλάξεις τους. Ανάμεσά τους, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη μέρα της συζήτησης επί του νομοσχεδίου, εκφράστηκαν αρκετές αντιρρήσεις τόσο από βουλευτές της αντιπολίτευσης όσο και της συγκυβέρνησης, με πιο ηχηρή αυτή του Κ. Κατσίκη των ΑΝΕΛ, οι απόψεις του οποίου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις (δείτε εδώ).

Φ. Γεννηματά: Τώρα είναι πραγματικά προοδευτικό
Σχολιάζοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σημείωσε πως «τώρα είναι πραγματικά προοδευτικό».
Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Γεννηματά είπε: «Παλέψαμε, αλλάξαμε τη ρύθμιση, προστατεύουμε το παιδί».


Παλέψαμε, αλλάξαμε τη ρύθμιση, προστατεύουμε το παιδί.
Τώρα είναι πραγματικά προοδευτικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)