Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Το Ιράν υπεύθυνο για 11η Σεπτεμβρίου, αποζημιώσεις ζητά Αμερικανός δικαστής

Σχόλιο ιστολογίου:
Πολύ ενδιαφέρον θέμα, οι ΗΠΑ ζητούν αποζημίωση από το Ιράν, αλλά και οι ΗΠΑ θα πρέπει να δώσουν αποζημίωση στο Αφγανιστάν και στην οικογένεια του Μπιν Λάντεν.
Είναι τρομερή η προπαγάνδα που εξασκεί το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, τόσοι πόλεμοι με εκατομμύρια νεκρούς και γενοκτονίες λαών, χωρίς καμία αποζημίωση για τα «λάθη» που έκαναν.
Η αδικία και το αίμα των νεκρών βαραίνει την Αμερική οδηγώντας την στην καταστροφή της …

Ο Αμερικανός δικαστής Τζορτζ Ντάνιελ εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας το Ιράν οφείλει να αποζημιώσει με ποσό 6 δισ. δολαρίων τις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου.
Το Ιράν, βάσει της απόφασης, οφείλει να καταβάλει 12,5 εκ. δολάρια σε κάθε σύζυγο θύματος, 8,5 εκ. δολάρια σε κάθε παιδί θύματος, το ίδιο ποσό σε κάθε γονέα θύματος και μικρότερα ποσά σε άλλους συγγενείς με σχεδόν 5% ετήσια
προσαύξηση από την ημέρα της επίθεσης.
Ορισμένοι αναλυτές ομιλούν περί καθαρά προπαγανδιστικής απόφασης, ενώ ορισμένοι αναφέρουν πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να συνδέουν το Ιράν με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Ο ίδιος δικαστής είχε εκδώσει απόφαση κατά του Ιράν για τον ίδιο λόγο και το 2016, ορίζοντας τότε το ύψος της αποζημίωσης στα 7,5 δισ. δολάρια. Τον Δεκέμβριο του 2011 είχε ταχθεί υπέρ των κατά της Τεχεράνης κυρώσεων.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ορισμένοι εκ των αεροπειρατών που εκτέλεσαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου είχαν περάσει στο Αφγανιστάν μέσω Ιράν, ορισμένοι εξ αυτών χωρίς έλεγχο στα ταξιδιωτικά τους έγραφα. Ωστόσο οι μετέπειτα έρευνες των Αμερικανών έδειξαν Σαουδική Αραβία και η αλ Κάιντα και όχι Ιράν. Και η αλ Κάιντα είναι αντίπαλος της Τεχεράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)